Omtänksam polis

För ett par dagar sen körde Max till skolan på morgonen som vanligt. Bland annat kör han förbi en sjö och sedan strax efter ligger det en elementary school där det är sänkt hastighet ett par timmar på morgonen och på eftermiddagen när föräldrarna lämnar och hämtar barnen. Nu var det dock mitt på dagen och tämligen lugnt i trafiken, Max har tentavecka denna veckan så han skulle bara in och skriva en tenta den dan.

Han satt och funderade lite i största allmänhet så där som man gör när man kör bil tämligen sakta men där det inte är någon direkt trafik som man behöver koncentrera sig på. Höll i ratten med en hand och hade den andra vid munnen och bet tankspritt på en knoge. Allt var frid och fröjd.

Då plötsligt hör han hur en polissiren tutar till bakom honom, tittar i backspegeln och ser blinkande blåljus och en polis som tecknar åt honom att köra in till kanten. Vad sjutton nu?! Klockan var som sagt mitt på dagen men första tanken var ändå att han kanske kört för fort förbi skolan trots att han egentligen visste att det inte borde vara sänkt hastighet just då.

Han stannade bilen, körde ner rutan och satt med bägge händerna på ratten (mycket viktigt om man blir stoppad av en polis här i USA – de måste se att man inte har ett vapen i händerna) och väntade på att polisen skulle komma fram till honom. Polisen närmade sig lite försiktigt och kikade oroligt in i bilen och frågade om Max var ok. Jaa? svarade Max, mycket undrande.

Det visade sig att den stackars polisen sett Max köra förbi, med en hand för munnen, misstolkade det totalt och trodde att det satt någon i baksätet som försökte strypa honom! Greensboro känns lite sömnigt emellanåt men polisen är uppenbarligen alert, beredd på  det mesta och redo att gripa in i varje tänkbar situation, det känns ju betryggande i alla fall även om det denna gången blev lite tokigt! 🙂

3 reaktioner på ”Omtänksam polis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s