Inför pre-visit

 

Nu börjar det dra ihop sig mot att vi ska åka på pre-visit. Vi har fått en checklista med saker att tänka på när vi är där:

 • Hus: vad behöver vi, vad har vi för budget, vilka krav har vi på läget, säkerhet, går det bussar och annat dit (visst, säkert, det är USA vi pratar om…), är området lugnt, hur långt är det till skolan, finns det skolbuss
  • Hus har vi ju redan bestämt, så för vår del så ska vi i princip bara dit och titta och förhoppningsvis skriva kontrakt
 • Skola: vad har vi för krav på skola, vilka alternativ finns, kan skolan erbjuda extra språkundervisning, vilken info behöver skolan av oss, vilka krav har de på vaccinationer, har de skoluniform, vilka aktiviteter finns på skolan, vad förväntar sig skolan  av föräldrarna
  • Vi valde ju hus utifrån vilka skolor som fanns eftersom man måste välja den skola som tillhör området man bor i, så vi vet att det är en bra skola. Blir det att vi får bo i huset vi bestämt oss för så kommer barnen att gå i Northern Middle/High School. En ganska så nybyggd skola som  ska ligga väl framme när det gäller tekniska saker som datorer och så. Vi hoppas på att få träffa rektorn och gå igenom alla praktiska detaljer. Tess största krav har varit att skolan absolut inte får ha skoluniform och det har denna skolan inte som tur är!
 • Arbete: vem behöver man träffa på arbetsplatsen, vilka frågor har man om jobbet
  • Björn har ju varit i Greensboro och jobbat väldigt mycket de senaste åren så denna punkt kan vi hoppa över!
 • Praktiska saker: hur fixar man social security numbers (personnummer), bankkonto, körkort, Visa etc., språkundervisning
  • allt sådant här finns det en person på Volvo som ska hjälpa oss med
 • Hälsa: vilka sjukhus finns i närheten, hur ringer man efter ambulans, hur hittar man läkare och apotek, finns mina mediciner här
 • Allmänt: vilka fritidsaktiviteter finns och vad kostar de, finns det andra utlandssvenskar med familjer i närheten, kan vi trivas här
  • som tur är har vi ju redan haft möjlighet att hälsa på i stan. Jag har varit där tre gånger tidigare, och förra sommaren var vi där hela familjen en vecka på semester så vi känner oss inte helt ovetande i alla fall. Sen vet man ju aldrig – det är ju en sak att hälsa på några dar och en helt annan att faktiskt bo där. Men det får tiden utvisa helt enkelt.

Jag är mest nervös för skolorna och huset. Bara barnen trivs i skolan och vi alla trivs i huset och med området så löser sig ju allting annat sen. Förhoppningsvis kanske vi även kan träffa de som äger huset, bl.a vill vi fråga om det är ok att sätta upp ett staket runt tomten. Hade varit väldigt skönt att ha hundarna lösa ute på gården, de är ju vana vid det. För övrigt ska vi testa lite nya restauranger och Tess och Max tänker passa på att frossa lite i pop tarts!

2 reaktioner på ”Inför pre-visit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s