Det börjar eka tomt…

I fredags var flyttgubbarna här och började packa och tog med det första lasset som ska med i containern. Så just nu har vi det så här fint i vårt vardagsrum:

Nu håller vi på att försöka sortera alla grejer. Det mesta kommer ju att gå med containern, som tar 6-8 veckor på sig att komma fram. Sen skickas även en del med flygfrakt vilket kommer fram redan efter 2 veckor, och slutligen har vi ju våra resväskor som vi har med oss när vi själva flyger över. Så då gäller det att prioritera, vad behöver vi omedelbart som får plats i resväskorna? Vad behöver vi hyfsat snabbt som vi kan packa i flygfrakten? Och vad kan vi avvara i 2 månader? Alla möbler får ju givetvis gå i containern. Så mycket kläder som möjligt i resväskorna. Men sen då? Vi kommer ju att få hyrmöbler den första tiden, och där ingår köksutrustning. Däremot vet vi inte exakt vad, så för säkerhets skull har jag packat ner lite bunkar, vispar, sax, stekspade m.m, i flygfrakten. Hundarnas bäddar och en del leksaker får också åka med där, och mina älskade Global-knivar som Björn köpt i Japan, vill inte riskera att containern ramlar i sjön mitt på Atlanten så att de försvinner för evigt! 🙂

Pratade även med mina föräldrar idag, och blev väldigt glatt överraskad. De fick Tess gamla dator av oss så att de skulle kunna följa oss på bloggen och även Skypa med oss när vi väl flyttat. Nu är ju pappa över 80 och mamma över 70 och har aldrig använt en dator förr, så jag var väldigt osäker på om de skulle kunna, och våga, använda den. Men idag ringde de och sa att de varit inne här och läst, och även kollat både Aftonbladet och Expressen! Snyggt jobbat, mamma och pappa! 🙂 ❤

3 reaktioner på ”Det börjar eka tomt…

  1. jag är så glad när jag såg Tess gett datorn till mormor och morfar och att dom använder den Grattis till er alla Gunvor

  2. Men vad rart av Tess, och vad duktigt och modigt av dina föräldrar att ge sig på internet i deras ålder. 🙂 Min mamma var jätteduktig på att surfa, betala räkningar osv. på datorn.
    Klotången kanske bör åka med flygfrakten? 8 veckor är lång tid utan klippning. Trimkniven, om du trimmar Morris själv?

    1. Ja jag är imponerad av att de verkligen försöker lära sig hur en dator funkar, och det går ju riktigt bra! Vad duktig din mamma var som till och med betalade räkningarna via internet, där går nog gränsen för mina föräldrar! 🙂

      Jag hade lagt klotången + kammar och borstar (trimmar inte själv) i en särskild påse som skulle gå med flygfrakten, men det verkar som om den åkte med i containern… Skit. Får köpa nytt när vi kommer fram, 8 veckor är ju lite långt att vänta med att klippa klorna ja… 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s