Groundhog day

Idag var det Groundhog Day (murmeldjursdagen) här i USA. För den som inte vet vad det är så kan jag berätta att i en stad som heter Punxsutawney finns ett murmeldjur, Phil, som jagas ut ur sitt bo den 2 februari varje år. Om han då ser sin egen skugga (förutsatt att solen skiner) kommer det att vara vinter i 6 veckor till, ser han inte sin skugga kommer det att bli vår. I år såg han tydligen sin skugga, så den bistra vintern kommer att vara ett tag till. Detta är en stor händelse som bevakas av media varje år, alla som sett filmen Måndag hela veckan vet vad det handlar om.

Dock så är det en ovanligt mild vinter över nästan hela USA i år. Här i Greensboro är det runt 15-20 grader varje dag, idag var det 19 grader och rena sommaren. Jag och hundarna var helt slut efter en timmes skogspromenad i värmen så vi fick koppla av med en glass (jag) och en stor skål vatten (hundarna) på altanen när vi kom hem. Känns nästan lite surrealistiskt när man sitter här, som numera är hemma, och gottar sig i solen och sedan loggar in på Aftonbladet och ser bilder från det som brukar vara hemma och det är fullt med rapporteringar om klass 2-varningar, trafikkaos och ”så här klär du dig för att inte förfrysa i kylan”. Just nu längtar vi inte hem alls, faktiskt! 🙂

Lite orolig är jag ändå för att det ska fortsätta med nya värmerekord även i sommar. Det är alldeles tillräckligt varmt här ändå, runt 40 grader i juli-augusti, så det behöver definitivt inte bli ännu varmare.

10 reaktioner på ”Groundhog day

 1. Avundas dig, Jessica. Klockan åtta i morse hade vi 13,6 minus här i Lysekil. Men det är bara att gratulera till att ni fått en bra start i USA. Kram. Mikael.

  1. Tack! Idag var det givetvis inte lika varmt, men 14 grader plus ska man väl inte klaga på ändå i januari antar jag 🙂 Fy, 13 minus lät inget vidare alls. Kom hit och hälsa på snarast! 🙂

 2. Vad härligt ni ser ut att ha det, hadde gärna bytt bort vintern här, Själv har jag varit på Mölndals sjukhus i 2 dagar med minste sonen efter han fått en isboll rakt i ögat, så som du förstår gillar jag inte kylan just nu…….kan inte komma iväg fort nog:-)
  Ha det gött.

   1. Nej det var inget kul alls. Hur det blir med ögat kan dom inte säga än, han har en blödning i och bakom ögat samt några rispor på hornhinnan, synen är kraftigt nersatt. Det dröjer någon vecka så att blödningen och svulnaden i ögat fått lägga sig innan man vet. Känns som en lång väntan, men det är bara att hoppas på det bästa.
    Hur har det förresten gått med katterna det kan ju ta lite längre för dom att vänja sig, hundarna brukar ta det lite lättare, dom är nöjda så länge dom får vara med sin familj:-)

   2. Men stackars pojk! 😦 Det är inte klokt vad en snöboll kan ställa till det, håller tummarna för att det ska bli bra igen. Förhoppningsvis kanske barnen på skolan åtminstone förstår nu att man måste tänka sig för och inte kasta isbollar på varann. Det problemet slipper ni åtminstone när ni väl har flyttat till Miami! 🙂
    Katterna är fortfarande lite avvaktande, faktiskt. De håller sig mest på barnens rum, men nu märks det på dem att de börjar längta ut så vi ska börja släppa ut dem under uppsikt och se hur det går. De är ju vana vid att vara utekatter så det klart att det blir tradigt att vara inne i längden. Jag trodde faktiskt att hundarna skulle ha svårare för att anpassa sig, men du har alldeles rätt – de är nöjda bara de får vara där vi är 🙂

 3. Hej, min man har ett kanske jobb på gång i Greensboro via volvo. Om detta blir av vilka områden är bra att bo på. Även skolor och dylikt. Försökt att söka på detta, men verkar svårt att hitta. Finns det gated comunities där? Finns det områden man bör unvika? Tacksam för hjälp av en Greensboro bo som du är. 😉 gillar din blogg. Har följt den sen tal om Greensboro kom upp i våras.
  Med vänlig hälsning, Lottie

  1. Vad roligt att få hit fler volvoiter! Och vilken svår fråga… 🙂 Det finns gated communities men det är absolut inte så att man måste bo i såna för att känna sig säker. Greensboro är en ganska så lugn stad! Jag gör så att jag mailar dig, det är nog lättare tror jag så kan jag få reda på lite mer om vilka önskemål ni har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s