Svenskfrukost

I morse träffade jag tre andra svenskor och åt frukost ihop med dem på ett café här i närheten. Mysigt! Jag hade bestämt mig innan vi flyttade att jag inte skulle umgås med de andra svenskarna här så mycket utan försöka träffa amerikaner så mycket som möjligt istället för att komma in i landet och livet här lite mer. Annars blir det ju nästan som att bo i Sverige i alla fall. Men det går inte att komma ifrån att det är kul att träffa folk som är i precis samma situation som man själv, som man kan få tips och råd från och som har samma erfarenheter som man själv. Dessutom är de väldigt trevliga! 🙂 Nackdelen idag var att vi fortfarande bara har en bil, så jag fick gå upp kl 6 (vilket egentligen var kl 5 eftersom sommartiden började här igår), köra Björn till jobbet (vilket tar nästan en timme fram och tillbaka), åka hem, gå ut med hundarna, prata med barnen, göra mig i ordning och sen vara på fiket kl 9. Kändes som om jag redan gjort en halv arbetsdag! Så efter att ha gått långrundan med hundarna när jag kom hem igen så slocknade jag faktiskt på soffan en halvtimme… 😳

Långpromenaden var ljuvlig idag. 18 grader och soligt, och nu har träd och buskar börjat slå ut ordentligt:

Igår testade vi även gräsklipparen lite. Det var ju söndag så vi vågade inte klippa gräset på riktigt (vet inte hur allvarligt man ser på det här men ingen annan gjorde det så då vågade inte vi heller, det vallfärdas till kyrkorna på förmiddagen så vi vill inte provocera mer än vad vi redan gör genom att tacka nej till grannarnas erbjudanden om att följa med till gudstjänsten…). Men provköra kunde vi ju göra i alla fall!

Nu ska jag ut och röja undan på tomten (läs: plocka hundskit) så att det går att klippa gräset på riktigt sen. Ska bli kul! Men jösses vad skumpigt det var att köra med den, skulle behöva slätare gräsmatta eller bättre fjädring, helt klart…

4 reaktioner på ”Svenskfrukost

  1. Vilka vackra träd. Här har vi faktiskt haft ca. 15 grader idag, synd att man jobbade o inte kunde njuta av detta och gräsmatta? är det den Björn är på? ser ju ut som en stubbåker… hahaha bara skoja. Hälsa familjen

    1. Du, det är rena stubbåkern! :mrgreen: Men nu, med vår superklippare och lite gödsel så ska det bli annat av! 🙂 15 grader?! Snart har ni det varmare än vi ju!

  2. Tjena! Har lite postfrågor…..Vill du att jag gör med era oranga kuvert som jag gör med mitt eller ska jag skicka hem dem. Ni har idag oxå fått brev från bilprovningen. Ska jag ringa och avboka något? Vill du ha undersökning som kommit från universitet? Så kul det var att prata med Björn häromdagen
    Ps, idag kom lite fler kuvert.Maila mig är ni söta thinabergman@bredband.net

  3. Men ååååh vilka fina träd! *längtar*
    När ska man klippa gräsmattan om inte på helgen? *förvirrad* Fast det ÄR ju södern och där går man ju i kyrkan på söndagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s