Midsommar

Jag vet att det är midsommar idag i Sverige, men här lite längre västerut har vi redan klarat av den saken. 😉 Förra fredagen var det ”midsommarfirande” på IKEA i Charlotte. Firande och firande, jag vet inte jag, midsommarstång och små grodorna lös med sin frånvaro (till barnens stora lättnad) men den viktigaste ingrediensen var med – mat! Äntligen svensk mat! Vi har ju bara varit här i 5 månader och i vanliga fall hade vi kanske inte ätit sill och lax i alla fall under den tiden, men nu betedde vi oss plötsligt som om vi inte ätit ett ordentligt mål mat på flera år. Både gravad och rökt lax, köttbullar, prinskorv, ägghalvor med räkor, sill, pastasallad med skaldjur, KNÄCKEBRÖD!

Buffé stod det i annonsen, och i Sverige hade ju det inneburit stora fat med mat där var och en tar det den vill ha. Men nu är vi i USA, och där skulle man inte komma på tanken att låta vem som helst kladda runt i maten och sprida baciller. Därför stod man i kö och fick sig tilldelat en tallrik där personalen lagt upp maten åt en. Åtminstone var det ju svenska IKEA så vi slapp plasttallrikar och -bestick och fick äta på riktigt porslin. Dock fick man ta lax och sill själv, och jag lassade på så mycket att Björn skämdes och gick… :mrgreen: Nubben lyste med sin frånvaro och tur var väl det annars kanske man shoppat upp halva varuhuset efteråt! 😉

Glad midsommar på er allihop!

En reaktion på ”Midsommar

  1. med glädje ser vi er vid matbordet och att det smakade bra ! Skickar ett mail till så får ni veta om vår midsommar! Gunvor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s