EFIT 9 december 2012

Igår var det dags för EFIT (Ett Foto I Timmen) igen. Det var evigheter sen jag var med, de senaste gångerna har jag antingen glömt det eller också inte sett att det har varit. Men igår lyckades jag komma ihåg det hela dagen, och så här såg min dag ut:

IMG_33818.00 Vaknade egentligen redan 7 (på en söndag!), går uppenbarligen fortfarande på Sverige-tid… Vid 8 gick vi dock upp ”på riktigt” och hundarna fick söka efter sin frukost på gräsmattan.

IMG_33829.00 Fortfarande kvar vid frukostbordet, och ägnar mig åt lite omvärldsanalys! 🙂

IMG_338410.00 Planerar veckans middagar med barnen. Vi enades om köttbullar, Spaghetti Carbonara, fisk i paket och så, naturligtvis, tacos på fredag 🙂

IMG_231811.00 Långprommis med hundarna vid Lake Brandt. Java var mycket lycklig och badade tre gånger där vi gick längs med sjön. Tyvärr har hon aldrig fattat grejen med att komma in med pinnarna som jag slänger i vattnet åt henne, hon plaskar glatt ut och plockar upp dem och släpper dem sen lika fort så det brukar se ut som rena plockepinn i vattnet när vi går därifrån. 🙄

IMG_2330

IMG_232412.00 Dagens dubbel! Fortfarande ute med hundarna, Java hittade nånting ungefär en meter eller så under markytan som hon absolut skulle gräva sig ner till, under tiden roade Morris sig med att rulla runt i höstlöven.

IMG_338613.00 På väg hem från skogen ringde Björn, som åkt till Sverige på lördag eftermiddag. Det visade sig att han fortfarande inte kommit fram, utan satt i planet på Frankfurts flygplats och väntade på att det skulle lyfta. De hade suttit inne i planet i 4 timmar och väntat vid det laget! Han bad mig att kolla hur det såg ut, om andra plan lyfte från Frankfurt och om det gick att landa på Landvetter. När jag kom hem kollade jag, och det såg ut som om plan lyfte och landade hela tiden, om än med vissa förseningar. Men gissa vilken enda flight det är som är markerad ”Inställd” i rött? Kan avslöja nu att det tog honom 23 timmar att komma till Sverige, varav allt som allt 14 timmar från Frankfurt till Landvetter… Som sagt, man ska inte flyga på vintern 😐

IMG_338914.00 Efter en snabb lunch gick jag och barnen ut i garaget och rotade reda på flyttkartongerna med julpynt. Det är ju hög tid att få upp det nu, borde kanske gjort det redan innan jag åkte till Sverige men då kändes det lite tidigt. Insåg snart att vi behöver en hel del adaptrar, har aldrig tänkt på hur mycket av julpyntet som faktiskt lyser. Det är adventsljustakar, julstjärnor och diverse andra prydnader högt och lågt, och allihop med svenska kontakter förstås.

IMG_339615.00 Det mesta av julpyntet på plats, inklusive lilla tomtefamiljen som jag köpte när jag var 14 år. Mamman och dottern har inga fötter kvar, men annars har familjen klarat alla flyttar genom åren bra!

IMG_233516.00 Efter pyntandet bytte vi om snabbt som sjutton och slängde oss i bilen och körde till Lawndale’s baptistkyrka. Våra snälla grannar hade gett oss biljetter till kyrkans julspel, som de dessutom själva var med i. Far och son spelade fiol i orkestern, och Anne sjöng i kören. Vi såg verkligen fram emot att få se hur det skulle gå till! Vi hade fått stränga order om att vara på plats senast en halvtimma innan det började, dvs. senast 15.30, och vi klarade det nästan i alla fall. Och det var tur att vi inte kom en enda minut senare, kyrkan fylldes snabbt och det var på håret att vi inte skulle ha fått platser bredvid varann. De lediga stolar som syns på bilden var reserverade allihop.

IMG_233717.00 Julspelet är i full gång. Det var fantastiskt fint, faktiskt. Mängder med folk på scenen, så när de sjöng var det riktigt mäktigt. Framförallt var det så proffsigt alltihop, jag hade aldrig kunnat tro att det var amatörer som uppträdde (det var ju kyrkans egna medlemmar som var med). Och det kändes verkligen väldigt amerikanskt, mycket av allt och med stora känslor inblandade! 🙂 En upplevelse, verkligen.

IMG_339918.00 Börjar känna mig rätt mör efter en hektisk dag, det blir inte hemlagat idag! 🙂

IMG_3405

 

19.00 Hjälper Max med hans svenskaläxa, han läser på distans på Sofiaskolan och har ett par inlämningar kvar innan jullovet.

IMG_3401

 

20.00 Nästan klara med svenskauppgifterna, Morris tycker att det kan få vara kväll nu…

IMG_340021.00 Äntligen ledig! Tittar ikapp på de Top Chef-avsnitt jag missat när jag var i Sverige.

IMG_340722.00 Kvar i tv-soffan, och tittar nu på sista 😦 avsnittet av Solsidan på tv4play. Hundarna är trööötta.

IMG_234023.00 Släpade ut hundarna på en sista kvällskissning. Java var så trött att hon knappt ens orkade vifta på svansen (men naturligtvis gjorde hon det ändå, hon kan bara inte låta bli!) och Morris ögon gick i kors. Det blev en snabb 5-minutare och sen var det godnatt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En reaktion på ”EFIT 9 december 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s