Mr RugDoctor på besök

Här i USA är de ju löjligt förtjusta i heltäckningsmattor. Jag kan kanske förstå det för de som bor allra längst upp i norr där det är rejält kallt, men här i sydstaterna? Känns bara varmt, konstigt och som ett stort kliv bakåt i tiden. Är det nån i Sverige som haft heltäckningsmatta de senaste 40 åren?

Den stora nackdelen är ju dock att de inte är så lätta att hålla rena som ett trägolv. Det är inte bara att ta fram svabben precis, och både katterna och hundarna har dessutom den bestämda uppfattningen att mår man lite illa så är det så mycket mysigare att må illa på mattan istället för trägolvet. 🙄 Nu har det väl inte hänt så väldans många gånger ändå, men det var det ändå hög tid för en uppfräschning av mattorna i huset kände vi.

Då kan man gå till sin vanliga mataffär, Food Lion t.ex, och hyra ett sådant här vidunder:

IMG_2975

 

25 dollar för ett dygn, och 10 dollar extra om man vill slå till på två dygn vilket vi gjorde. För ytterligare 3 dollar kan man hyra en slang så att man kan ta trapporna också om de är klädda med mattor (vilket våra inte är), och även bilen. Vi gjorde det men hann sen inte med att ta bilen i alla fall så det får väl bli nästa gång.

Det är tungt, otympligt och allmänt bökigt att köra med den, men jösses vad effektiv den var! Alla fläckar försvann och det kändes väldigt mycket fräschare i hela huset efteråt. Dock är jag väldigt glad att vi inte har heltäckningsmattor i alla rum för det tar en himla tid om man ska göra det ordentligt!

7 reaktioner på ”Mr RugDoctor på besök

 1. När jag bott i andra hand i en lägenhet som hade heltäckningsmatta i vardagsrummet så var jag tvungen att hyra in en sådan+förare, eftersom min katt hade mått illa på mattan precis som dina djur. Jag var glad att det kom en operatör med maskinen, för jag bodde tre trappor upp utan hiss. Jag slapp bära den! :mrgreen:
  Jag förstår inte heller grejen med heltäckningsmattor, men i Storbritannien är de ju ÄNNU värre – i badrummet liksom. 😕 😯 Helt galet äckligt. Tänk vad mögligt det ska bli undertill. *ryser*

  1. Ja badrum är ju faktiskt ännu värre, jag förstår verkligen inte grejen. 😕 Vilken lyx att få en förare på köpet också, det hade jag gärna tackat ja till! :mrgreen:

 2. Blä för heltäckningsmattor. Vårt hus har mest trä eller hårda golv men mina senaste två lägenheter har haft heltäckningsmatta – jag brände ju sönder en nästan ny dammsugare i julas när jag skulle försöka få ur päls från två fällande hundar samt granbarren ur den…totalt opraktiskt och ohygieniskt och damm-magnet (speciellt om man inte dammsuger så ofta så det stör eftersom man har en hund som får nervösa sammanbrott av dammsugaren 😉 )

  1. Ja det är helt hopplöst att hålla mattorna fräscha, speciellt om man har djur 😦 Skönt att ni mest har trägolv nu i alla fall, San Diego är väl dessutom ännu varmare än NC så det måste vara skönt på alla sätt och vis!

   1. Njae, tyvärr kommer lägenheten i SD också ha mattor på golven. Jag menade huset i CO (som jag inte är i speciellt ofta numera…)

   2. nej, San Diego är närapå aldrig så varmt som North Carolina (eller södra Indiana för den delen) eftersom det inte har inlandsklimat – det är alltid en smula nedkylt av Stilla Havet. Så där är det ca. 20-25 grader året om såvitt jag förstår och man behöver ingen AC. Ska bli riktigt skönt!!! 🙂

   3. Aha, jag trodde det var betydligt varmare än så. Det låter ju helt underbart, kanske tråkigt i längden att inte ha någon vinter men jag skulle lätt kunna tänka mig att avstå det! Är inte någon vintermänniska alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s