Vaaarmt!

Nu har värmen kommit till North Carolina, på allvar! Hittills har det varit extremt mycket regn, alla vi pratat med säger att de aldrig varit med om en så regnig vår och sommar. Inte så att det har strilregnat hela dagarna utan det har mer varit häftiga skurar, men det har  kommit nån skur nästan dagligen hur länge som helst. Riktigt varmt har det inte varit heller utan mer lagom temperaturer egentligen, nånstans mellan 20 och 30 grader. Det är trots allt betydligt mer ok med regn om det varar högst en timme och det är 25 grader varmt istället för strilande regn i dagar i sträck och 15 grader varmt som det kan vara i Göteborg! 🙂

Men nu verkar det ha gått upp för vädergudarna att det är sydstaterna vi befinner oss i, idag toppade vi på 37 grader. Vi har inte gått utanför dörren mer än nödvändigt utan suttit inne med AC’n på. Jag gick en 1-timmaspromenad med hundarna på förmiddagen när det ”bara” var 30 grader, men med en luftfuktighet på 70% var det rätt svettigt. Vi gick inte särskilt långt alls, utan hundarna simmade mest istället. Jag tyckte väldigt synd om de som asfalterade vägen idag (som jag berättade om i föregående inlägg), stackare som var tvungna att göra det i denna värmen!

På radion berättade de att myndigheterna i Death Valley (som ju iofs inte ligger här utan i Kalifornien där de haft värmebölja ett bra tag) var aningens trötta på alla turister som kommer dit nu. Death Valley har i år lyckats slå världsrekord i värme, den 10 juli var det hela 56,7 grader varmt där! Så nu kommer det tydligen en mängd turister dit och ska testa det som man brukar skämta om – ifall det är så varmt att det går att steka ett ägg på vägen. Alltså stannar de tydligen mitt på landsvägarna lite här och var, halar upp ett ägg och knäcker det direkt på asfalten. Problemet är att de inte städar upp efter sig, utan tydligen får sanerare rycka ut på regelbunden basis och skrapa bort äggrester från vägarna… Här steks inga ägg ännu, men fortsätter det såhär kanske vi får göra ett test på garageuppfarten! 🙂

7 reaktioner på ”Vaaarmt!

 1. Ja, huva, här i södra Indiana har det också varit stekhett idag. Jag kollade inte på termometern men just nu verkar det vara trettiofem. Så fort man går utanför dörren så rinner svetten i floder. Längre hundpromenader får det bli i soluppgången, vid sex-halvsju sådär (vi har inte heller några badsjöar så det skulle bli outhärdligt annars). Svårt att jobba också, även i ac:n…hjärnan blir som ett stekt egg tycker jag….

  1. Ja, hittills har jag inte behövt gå upp i ottan för att gå hundpromenader men det verkar vara dags nu… Jag är jätteglad att jag har hittat några trails längs med sjöar, det gör det betydligt enklare att gå om hundarna kan hoppa i och svalka sig med jämna mellanrum.
   Jag känner också igen det där med att det är svårt att jobba i värmen trots AC, idag har jag inte fått gjort särskilt mycket alls. Hade ett tag planer på att ta med mig ett papper jag håller på att reviewa och lägga mig vid poolen och försöka läsa, men insåg att det förmodligen inte var någon bra idé det heller! 🙂

   1. Ha! Pool har vi också men det funkar inte alls för mig – jätteljust solljus och glatt högljudda barn…då går hjärnan i strejk helt och hållet. Fick litet gjort på Barnes and Noble men mest råkade jag hitta en roman som jag läste från början till slut….fast gick igenom 25 sidor av korrigeringar på eftermiddagen så lite nytta gjorde jag iallafall.

   2. Men det var ju klart imponerande, 25 sidor! Jag tog mig inte ens igenom ett papper på 8 sidor… 🙂 Barnes and Noble är bra, men allra bäst är Starbuck’s! Massor av kaffe, inget annat som stör och på det som ligger närmast oss har de massor av eluttag så det går alltid att hitta ett bord med ström! 🙂

 2. Hahahaha, folk är ju inte kloka – klart att TANKEN på att steka ägg på vägen är rolig men ingen lär ju ändå vilja äta det när det legat på vägen. Stackars väghållarna.
  Jag klagar INTE på värmen här, vi har inte haft mer än ytterst lagoma 26 som varmast hittills. Sommaren är härlig i Sthlm så här långt, med ett undantag – det blåser så överj*ligt. 😡
  Hoppas att ni får lite mer lagom väder snart, 37 låter lite i värsta laget.

  1. Jag har hört att det är riktigt bra väder på sina håll i Sverige nu, härligt! Ni kan behöva det efter förra sommaren!

   Tydligen började äggstekningen som ett reklamtrick men fick lite för bra effekt när alla skulle testa och dessutom skippade att använda en stekpanna utan knäckte dem direkt på vägen istället… 🙂

   http://www.cnn.com/2013/07/11/us/us-weather-eggs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s