Valentine’s day

I fredags var det ju Valentine’s Day, alla hjärtans dag. Jag kan ju inte säga att någon i vår familj var direkt upplagd för att fira den här gången, men var det någon dag vi ändå kände är värd att uppmärksammas mitt i all sorg så är det väl just alla hjärtans dag.

Vi (läs jag 😳 ) brukar inte vara speciellt duktiga på att köpa presenter och så på alla hjärtans dag. Jag vill minnas att jag förra året av Björn fick ett mail med en bild på en ros, till exempel… 😉 Å andra sidan fick han nog ingenting alls av mig! Men alla hjärtans dag känns så väldigt kommersiell, särskilt här i USA där det är ett rödrosa skimmer över hela landet av alla hjärtan som pryder allt från grattis-kort och nallebjörnar till ostar och diskmedel. Typ. Men just i år kändes det lite speciellt eftersom vi faktiskt varit gifta i 20 år, även om det jubiléet får vänta till bröllopsdagen i sommar. Så både jag och Björn hade faktiskt varit ute i god tid och köpt presenter.

Jag fick biljetter till Mamma Mia-musikalen! Ska bli jättekul att se den här i USA. Dessutom går den i en stad som heter Durham som ligger nån timmas bilresa härifrån, så vi ska sova över på hotell efter showen. Lite minisemester, föreställningen är i slutet på maj så det kommer att vara varmt och gott att stora runt i staden. Känns jätteroligt att ha något positivt att se fram emot.

Av mig fick Björn två tavlor:

IMG_3556

 

På den till vänster står det, under LOVE, våra namn och datumet när vi gifte oss, och på den till höger är det datumet när vi hade vår allra första date. Jag tycker de är jättefina, och det tyckte Björn med som tur var! 🙂 De pryder nu spiselkransen här hemma. Om någon blir nyfiken så kan jag tipsa om att jag köpte dem på etsy.com, där finns massa roligt, både saker till hemmet och smycken och lite av varje.

10 reaktioner på ”Valentine’s day

 1. Vilka mysiga presenter. Vad bra att ni har sån omtanke mitt i all sorg. Mysigt att ni också uppmärksammar ”träffasdag” den är ju viktigast! Nästa vecka har vi vår 40 åriga.
  Grattis på födelsedagen

 2. Åh vad härligt med Durham på våren! Där har jag bott när jag läste på UNC. Men nu måste jag propsa: om ni är där och sover över så MÅSTE ni åka till Chapel Hill en runda! Ni måste åka till A Southern Season och shoppa massa god och onödig internationell mat. Och Weaver Street Market. Ni måste köpa en flaska vin och någon god sallad och chokladdessert och äta utanför Weaver Street Market bland hundar och ungar och hippies och alla andra. Sen (eller före) måste ni ta en latte på Café Driade innan ni åker hem.

  I Durham så rekommenderar jag en promenad i Duke University Gardens. Ni borde vara där när körsbärsträden blommar och, jag lovar, Nangijala kan bara slänga sig i väggen.

  F.ö. tänkte jag på dig häromdagen för jag hittade ett par rader i en bok om the Greensboro Massacre när fem personer blev skjutna av det amerikanska nazistpartiet och Ku Klux Klan 1979 vid en fredlig demonstration. De skyldiga friades av helvita jurymedlemmar… en mörk historia, och inte alls så länge sen. http://en.wikipedia.org/wiki/Greensboro_massacre

  Många kramar till dig i din sorg annars – hoppas att det hjälper litegrann med att ha familjen där.

  1. Åh vad bra med massa tips, vad jag längtar efter att komma iväg nu! Blir sugen på att stanna två nätter, kan bli svårt att hinna med allt annars ju.

   Märkligt, jag kan inte påminna mig att jag hört talas om the Greensboro Massacre förut. Det var ju inte alls länge sen nej, så fruktansvärt…

   1. Jag hade heller aldrig hört om det. Skulle vara spännande att höra om historielärarna på Greensboros high school pratar om det i sina historieklasser. En fråga för kvartsamtalen kanske… 😉

   2. Bra fråga, ska höra med Max och Tess! Skulle iofs förvåna mig om åtminstone Max lärare skulle undvika att prata om det, han är väldigt bra och brukar inte hålla tyst om saker även om de är obekväma att prata om. Tess har fått en ny lärare nu som är ung och entusiastisk, skulle förvåna mig även där om han skulle försöka mörka såna här saker. Men jag ska absolut höra med dem, ska bli intressant!

 3. Hej! Jag är en ny följare av din blogg. Hittade den när jag googlade ”flytta till usa med barn”, och har läst det första halvårets förberedelser och tid i usa noggrant! Mkt bra info, då vi själva är sugna på att flytta till LA eller däromkring, efter en semester dit i augusti 2013. Det verkar ju bli minst sagt svårt att lyckas med arbetsvisa/green card, men trägen brukar ju vinna! 😊 Vi har 2 småbarn och en hund vi tänkt ta med, men allt kring det går ju att lösa så länge vi bara får flytta dit!!!
  Nu läste jag oxå om all sorg ni får tampas med, kanske extra svårt så långt ifrån alla nära i Sverige? Hoppas ni får stöd av nya vänner där ni bor.

  Tack för en fin och informativ blogg!

  1. Tack för de fina orden! Kul att ni gillar bloggen!

   Ja, att flytta hit ”själva” utan ett företag som skickar en hit är inte det lättaste, jag hoppas verkligen att ni hittar ett sätt. Hör gärna av dig om du vill ha tips och råd om/när ni flyttar hit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s