Spring is coming!

Idag är det Groundhog Day, vilket alltså betyder att vi äntligen får reda på om vintern snart är över eller om vinterjackorna ska hänga framme ett tag till. Punxsutawney Phil (allvarligt, någon borde döpa om den där stan till nånting mer lättstavat!) lockades fram ur sitt bo och spänningen var stor – skulle han se sin egen skugga eller ej?

För den som eventuellt glömt så är det alltså så att om Phil ser sin egen skugga så kommer vintern att fortsätta åtminstone 6 veckor till, ser han inte sin egen skugga kommer vi väldigt snart att få höra fåglarna kvittra och se tussilagon slå ut. Och ser man på – Phil ignorerade sin skugga totalt i år enligt de herrar som avgör detta:

punx-phil

Nu hör det till saken att stackars Phil är ganska usel på att förutsäga vårens ankomst. Eller också är det ovan nämnda herrar som är ganska usla på att tolka vad Phil ser och inte ser, för faktum är att förutsägelsen oftast är fel. Jag hörde på radion idag att Phil hittills spått fel 67% av gångerna och det låter ju inte så bra just i år när han spår en tidig vår.

Men i samma radioprogram berättade de att Phil har en mindre känd kusin i New York, Staten Island Chuck:

groundhog_day-chuck

Sitt något lömska utseende till trots är kusin Chuck en fena på det här med förutsägelser, han har prickat rätt hela 82% av gångerna han fått komma till tals (och om det är lika många gånger som Phil har jag ingen aning om…). Alltså borde vi lyssna mer på Chuck hädanefter och ta Phil med en stor nypa salt. Och nu kommer det fina i kråksången – i år är Phil och Chuck helt överens, ingen av dem såg sin skugga! Så det är bara att rota fram shortsen ur sommargarderoben och ställa en kanna is-thé på kylning i kylskåpet. Våren är på gång!

6 reaktioner på ”Spring is coming!

  1. Så roligt att du har börjat skriva igen Jessica! Du formulerar dej så förbaskat bra så om det blir en bok av bloggen en vacker dag blir jag inte förvånad!

  2. Jag håller med Thina, det är jätteroligt att du skriver så mycket igen! 🙂
    Hur många Phil har det funnits sedan de började, kan man undra – jag vet inte alls hur länge ett murmeldjur (är det väl? 😆 😳 ) lever men det kanske är som Babe, grisen du vet – de använde flera olika Babe under inspelningen för de växte ur kostymen så att säga. Men skönt att våren kommer till er i alla fall, här har det blötsnöat några centimeter som nu frusit på. 😡

    1. Tack!
      Nej jag undrar också hur många Phil (och Chuck!) det funnits, och hur många försök den där procentsatsen bygger på för respektive murmeldjur… 🙂 Fy för blötsnö och is! 😦 Jag känner mig SÅ färdig med vintern nu. Här är det visserligen varmt idag, 16 grader, men ösregn och varning för kraftiga åskväder ikväll.

  3. Gladast för bloggen är nog jag !Det är så roligt att höra från dej ,och hela familjen ,pluss annat som händer !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s