Fixardag

Igår var det en allmän fixardag. Ringde Middagsfrid för att säga upp vårt abonnemang och fick lite Hotel California-känsla (ni vet, ”you can check out any time you like but you can never leave”). Lyckades inte avsluta hela abonnemanget utan det ligger vilande istället ifall vi skulle vilja komma tillbaka igen. Trippelkollade så att det verkligen inte skulle sparka igång av sig självt efter ett tag, vilket killen i kundtjänst lovade dyrt och heligt att det inte skulle göra. Våra blivande hyresgäster skulle i och för sig säkert bli glada om det kom en kasse mat varannan vecka, men inte vi som måste betala för den! 🙂

Har även sagt upp våra telefonabonnemang och bredbandet. Ringde Försäkringskassan och hörde mig för om hur det blir med barnbidraget när vi flyttar. Det visade sig att eftersom jag är statligt anställd och doktorand så kommer jag förmodligen att få behålla barnbidraget. Ska dessutom passa på att läsa en universitetskurs (som berättigar till studiemedel) och det bättrade på oddsen ytterligare. Kunde inte få helt klart besked dock, utan så fort som vi har ett bestämt datum när vi kommer att flytta så ska jag ringa och anmäla det och då startar ”utlandsavdelningen” en utredning.

Ringde även barnmedicin och fixade intyg för barnen för allergier och diverse annat. Det gäller ju att ha ordentliga intyg på engelska på exakt vad de behöver och vilka mediciner de tar så blir det lättare vid läkarkontakter när vi kommer dit sen. Har även fått tips från Tess förra fröken (som bott utanför New York i 5 år med sina tre barn) att skolorna kommer att kräva att barnen är vaccinerade. Tydligen är det olika krav på olika skolor så vi kommer att få en lista på vilka vaccinationer just våra barn kommer att behöva. Låter lite lustigt, men ok! Ska även ringa Tess skolsköterska och kolla upp om hur vi ska göra med Gardasil (vaccinationen mot livmoderhalscancer). Det har ju inte kommit igång med vaccinationerna ännu men vi vill ju hinna göra det innan vi åker även om vi får betala det själva i så fall.

Har även upptäckt det perfekta argumentet för att få tyst på tjatiga telefonförsäljare! Det är bara att tala om att man kommer att flytta utomlands om ett par månader, så kan inte ens den mest ambitiösa säljaren komma på några bra argument för att fortsätta tjata. Funkar super, ta det som ett tips!

För övrigt går vi fortfarande i väntans tider vad gäller hus. Har fått ett slutbud från de som äger huset på 50 dollar mer per månad än vad vi hade satt som vårt absoluta max, men vi har diskuterat och kommit fram till att vi ska acceptera det. Dock är det inte färdigförhandlat om Björns lön ännu, och innan det är gjort kan vi inte skriva på något kontrakt. Förhoppningsvis blir allt klart idag. Huset blir betydligt dyrare än vad vi hade tänkt oss, 550 dollar mer i månaden, men vi tror att det är värt det. Björn har hört sig för med flera som bor i Greensboro och alla säger att det är ett väldigt bra område och med bra skolor. Dessutom får vi ju då även tillgång till pool och club house vilket är värt mycket. Samt tennisplan, icke att förglömma! 😉

2 reaktioner på ”Fixardag

  1. Ja, man måste vaccinera barnen. Stört, men så är det. I USA får man INTE välja själv, om man inte vill köra home schooling. 😐
    Hoppas ni får huset, verkligen. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s