Man ska inte ropa hej…

…förrän man sitter på planet. Tydligen. Vår resa har blivit uppskjuten pga. diverse omständigheter så vi kommer inte iväg på lördag i alla fall. Känns väldigt surt med tanke på allt vi har fixat för att få ihop det med hundvakt, ledighet från skolan, Max har tagit  ledigt från sitt GT-jobb m.m men det är inte mycket att göra åt. Förhoppningsvis kommer vi iväg om två veckor istället, jag ska på en konferens i Salzburg den 29/11 och kommer hem fredagen den 2/12 så på söndagen efter det kanske vi kan åka istället.

Fram tills dess fortsätter operation röja härhemma. Har gått igenom mina garderober och slängt en jättehög med gamla utslitna kläder som jag aldrig mer kommer att använda ändå. Varför sparar man på allt?! Hittade också några klänningar och Tess urvuxna Converse som världens bästa Thina erbjöd sig att sälja för mig på Tradera. Måste nog ta med mig henne till USA när vi flyttar tror jag, hur ska jag klara mig utan hennes energi och hjälpsamhet? 🙂 Återstår att gå igenom Björns och barnens garderober och att fortsätta röja i tvättstugan, har slängt två sopsäckar med skräp redan men än är det inte slut. Fördelen med att flytta med jämna mellanrum är att man får göra en rejäl utrensning, vi har helt klart bott här för länge nu! Hur det ser ut i garaget och våra förråd orkar jag inte ens tänka på nu, får ta tag i det när jag är klar med allt här inne.

9 reaktioner på ”Man ska inte ropa hej…

 1. Hejsan!
  Hittade din sida när jag letede efter information om hur man får med sina hundar till USA.
  Vi flyttar till Florida efter årsskiftet och ska ha med 2 hundar dit, du skrev något om att man kunde ha med 2 hundar i samma bur, hur stora får dom vara då?( Har king charles cavalier)
  Tack för en jättebra sida med bra information.
  Kommer att följa er och ser hur det går. Lycka till hoppas allt ordnar sig till det bästa.
  Hälsningar
  Dorit lundquist

  1. Hej! Vad kul att du hittade hit! Det var ju det jag hoppades när jag startade bloggen, att den skulle vara till nytta för nån som också skulle resa långt med djur! Låter spännande att flytta till Florida, det skulle vara kul om du fortsatte komma hit och berättar hur det går för er.

   SAS tillåter att man har två hundar i samma bur om de väger max 14 kg/styck och känner varandra. Du kan läsa mer här: http://www.sas.se/Allt-om-resan/Ovrigt/Resa-med-djur/Djur-i-lastrum/ Det är säkert olika för olika bolag så gå in och kolla med det flygbolag ni ska åka med. Hoppas ni kan ha dem ihop, jag tycker att det skulle kännas bra att ha det så att de har sällskap av varann. Tyvärr väger Java 28 kilo så det verkar ju vara kört för vår del, även om Morris bara väger 10.

 2. Hej igen!

  Vad glad jag blir att du tar dej tid med och svara på min fråga. Låter ju jättebra om man kan ha dom i samma bur ,känns nog lite tryggare för dom små liven då.
  Vi hadde tänkt att åka med KLM eftersom dom slipper sitta i lastutrymmet då ,utan dom har en speciell avdelning inne i planet för husdjur.,och enligt en bekant som tagit med sin hund hem ifrån USA fick han gå in och titta till sin hund under flighten ( och det låter ju bra om det funkar så). Detta var visst om man flyger över Amsterdam. ska kolla upp detta noga.
  Har en annan fråga om du orkar med det. Hur lång tid tog er för er att få pass till hundarna och vad krävdes för att få det?
  Återkommer jättegärna hit och kollar läget.
  Vi bor i Kungsbacka utanför Göteborg och har också 2 barn som ska gå i skolan i USA. Kevin som går i 9an nu och så Vincent som går i 4an.

  Ser framemot att höra ifrån dej igen.

  Hälsningar Dorit

  1. Det lät ju jättebra om man får titta till sina djur, men jag undrar om det verkligen är så om hundarna är lite större? Jag gick in och kollade på deras hemsida (https://www.klm.com/travel/se_sv/prepare_for_travel/travel_planning/pets/index.htm), och där står det att de får vara i kabinen om de väger mindre än 6 kg, annars är de i ett speciellt utrymme vid bagaget och vad jag förstår får man inte gå in till dem då? Annars låter det ju helt klart som ett alternativ att flyga med KLM, nackdelen är att de inte flög direkt till Charlotte (som vi tänkt göra) från Amsterdam utan det blir ytterligare en mellanlandning i USA och det känns inte så lockande.

   Pass var jättelätt och snabbt fixat. Jag bad om att de skulle ordna det samtidigt som jag rabiesvaccinerade dem, så de förberedde allt innan. Jag fick tid efter bara nån dag (Mölnlycke djurklinik) och allt som allt tog det runt en timme för alla fyra djur. De gjorde en vanlig hälsokoll och stämplade sedan passet med datum för rabiesvaccineringen. Jag tror den måste göras ungefär en månad innan ni ska åka, och som tur är så är ju kravet för antikroppskontroll borttaget så det räcker med själva sprutan. Om de inte hinner ändra innan man ska tillbaka igen förstås 🙂 men för att ta in dem i USA räcker det med sprutan i alla fall!

   Vad kul att flytta till Florida! Hur länge ska ni vara där?

 3. Låter jättebra att det går så snabbt att fixa annars hör man ju att det kan ta upp till ett halvår, och mölndal ligger ju inte så långt ifrån oss så det kan ju vara värt åkturen dit om det går så smidigt.
  Det var väll ca 10 år sedan våran vän flög hem sin hund från USA och kan kanske vara ändrat sen sen, men har hört att det ska vara bra att flyga med klm, men det kan kanske vara som du säger att det ska vara om man flyger direkt från amsterdam. ska medela när jag vet bättre.
  Vi vet inte hur länge vi stannar i Florida vi tar ett per år i taget. Vi har bott där för många är sedan men det var när mina största ungar var små( har 6 men dom största är utflugna ur boet men dom kommer väll så småningom om jag känner domn rätt) fast då hadde vi inga skolbarn så man vet ju alldrig hur dom trivs, fast det känns som att komma hem varje gång som vi kommer dit eftersom vi brukar åka dit varje år, och har vänner kvar sedan vi bodde där.
  Fast jag tycker att man ska chansen och åka iväg om man kan, Sverige finns alltid kvar och villken nyttig erfarenhet för ungarna att få uppleva ett sådant äventyr.
  Vi kom precis hem ifrån Florida och längtar efter att få åka tillbaka så fort det bara går. Inget kul väder här nu precis. Vi var och kollade på hus och skolor till barnen, blir nog jättebra, hoppas det ordnar sig för er så att ni får åka snart, väntan kan ju vara så låååååång när man inte vet:-).

  Tack igen för din hjälp och så hoppas jag vi hörs, ska bli kul att följa erat äventyr over there.

  1. En liten rättelse bara: Mölnlycke, inte Mölndal! 😉 Men det går säkert lika snabbt överallt.

   Förstår om ni längtar tillbaka om ni bott i Florida förut. Det man har sett på TV därifrån ser ju inte helt fel ut! 🙂 Jag håller verkligen med om att man ska ta chansen och åka iväg om man kan, det är ju faktiskt bara att åka tillbaka om det inte funkar.

 4. Mölndal låter bra, ska ringa runt och kolla om det går lika snabbt nånstans häromkring.
  Precis som du säger Sverige försvinner inte. Livet är så kort och man är död så länge så det gäller att ta tillvara på den tid man har och försöka våga följa sina drömmar vart hän än det må bära. Visst är livet härligt bara man vågar släppa taget och ta dom chanser man får………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s