Väntan, väntan, väntan…

På västfronten intet nytt (ha,ha). Björn är fortfarande kvar i Greensboro och har bl.a åkt runt och kollat på skolor och träffat rektorn på en av skolorna. Den verkar väldigt bra (bl.a går 100% av eleverna vidare till college) och vi hoppas att Max kan få gå där, men det återstår att se. Vi har fått ett report card från dem som hans nuvarande lärare ska fylla i, en utvärdering om hur han är  både akademiskt och som person. De ska gradera på en 6-gradig skala, allt från ”academic ability in this subject (matte och engelska) area” och ”analytic ability” till emotional stability” och ”sense of humour”. För en svensk känns det högst tveksamt att göra en bedömning av hans personlighet men det är bara att acceptera om man vill gå på den skolan. Åtminstone blir dokumentet sekretessbelagt och kommer inte att följa honom genom skolgången, men ändå…

Annars händer det inte mycket, Björns kontrakt är inte klart än och innan det är klart blir det ingen pre-visit. Segt att vänta. Förhoppningsvis kan han åka hem imorgon i alla fall, och kommer i så fall hem på torsdag morgon.

Själv har jag tränat lydnad med Java idag. Har varit väldigt dåligt med tränandet på sistone eftersom det är så mycket annat som tar tid och kraft. Det verkade som om hon saknat det riktigt mycket för j*klar vad duktig hon var! Inkallningen gick som en dröm, hon sprang allt vad hon orkade och bromsade in och slängde sig ner vid min sida så att stickor och strån rök. En ren fröjd att träna när det riktigt lyser om henne av glädje!

2 reaktioner på ”Väntan, väntan, väntan…

  1. ”Sense of humour”? WTF. Jag säger det, amerikanska skolor ibland… men 100%??? SKITBRA! :cheers: Fast jag undrar vad de gör med dem som inte håller måttet?
    Kul med Java, härligt med en träningsglad hund. 🙂

    1. Ja det är helt otroligt. Räcker inte med att vara smart och studiemotiverad, man måste tydligen kunna dra några skämt också… 😐 Ja, tydligen har de 100% antagna elever, vilket låter helt fantastiskt. Men jag vet inte om det är 100% av eleverna som överhuvudtaget söker vidare till college, de kanske starkt avråder dem som de tror inte kommer att klara det ändå så att de får upp siffrorna. Men de lägger upp en plan när eleven börjar high school, går igenom vilka college som finns och som verkar lämpliga för just den eleven och sen coachar de varje elev för att den ska klara av att uppnå målen. Tess har redan bestämt sig för att plugga på Harvard (hon vill bli advokat, hon är en verklig talang när det gäller att argumentera 🙂 ) och Max vill förmodligen gå på MIT så det gäller att köra stenhårt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s