Salzburg

Denna veckan har jag varit i Salzburg på en workshop + konferens. Salzburg är en otroligt vacker stad, har ni inte varit där någon gång så åk dit! Nu är det ju dessutom snart jul så hela stan var extra pyntad. De har även en berömd julmarknad som är hur mysig som helst, mängder med stånd med allt möjligt krims-krams, mest julsaker förstås, och glühwein högt och lågt. Tyvärr var jag klantig nog att glömma kameran så jag hade bara mobilen att dokumentera med och kvaliteten är därefter. Här är julmarknaden i alla fall:

Första dagen hade vi workshop, det var då jag skulle presentera mitt och min handledares papper. Som vanligt var jag hur nervös som helst innan, dels över att överhuvudtaget prata inför folk vilket jag haft jättesvårt för men som faktiskt inte är lika läskigt nu som det har varit. Man vänjer sig! Men att presentera på en konferens är lite extra läskigt, de som sitter och lyssnar är ju ändå forskare från hela världen som är specialister på just det man ska prata om och ofta med runt 20 års längre erfarenhet än vad man själv har… Samtidigt blir det ju en liten egoboost att allihop sitter där och lyssnar på mina idéer och teorier! Det gick väldigt bra i alla fall, det var en liten och mysig workshop med väldigt engagerade människor som ställde mycket frågor. Det blev en del diskussion runt min presentation och över lag verkade de gilla det vi hade gjort. Kul! Workshopen (http://www.auto-ui-cogload.unh.edu/) och även konferensen (http://www.auto-ui.org/11/index.php), som var dag 2 och 3, hölls i gamla stan i Salzburg. Här är en bild av utsikten från Edmundsburg där konferensen hölls:

På innergården vid universitetet står den här statyn som var riktigt häftig, tyvärr är ju som sagt kvaliteten inte den bästa. Statyn såg nästan ut som ett hologram, väldigt speciell:

På fredag eftermiddag kom jag hem igen. Underbart att komma hem till familjen och hundarna! På kvällen var jag och Tess på Idol på Scandinavium. Det var tredje året i rad vi var där, börjar bli tradition! Här är Tess framme vid scenen i pausen:

Det höll dock på att sluta med katastrof. När vi kom dit och visade upp våra biljetter (som jag köpt på ticnet och fått via mail) pep det till i scannern som biljettkontrollanten hade. Nåt var fel, så vi fick gå till biljettkontoret. De såg inga fel på biljetterna men skrev ut nya som vi skulle testa med istället. På väg tillbaka till insläppet kollade Tess på biljetterna och sa ”Mamma kolla vad konstigt, det står 2010 på biljetterna!”. Då insåg jag vad som hänt, jag hade skrivit ut förra årets biljetter istället för årets! Hjälp! Det var en trekvart kvar innan Idol skulle börja och jag fick panik, vår printer hemma hade slut på bläck så hur sjutton skulle Björn hinna skriva ut och komma till oss med de riktiga biljetterna? Jag ringde honom i alla fall och som tur var hittade han rätt mail och kunde läsa upp bokningsnumret som jag gav till damen i biljettkassan. Tack vare det kunde hon skriva ut rätt biljetter och vi hann in i tid. Pust!

Dan efter, idag, var det släktmiddag hemma hos Björns bror. Min svärmor har fyllt år så vi firade henne med sång och tårta! Och imorgon är det dags att åka till USA på pre-visit. Hektisk vecka! Det som känns riktigt jobbigt är att lämna hundarna igen, jag hann ju knappt komma hem innan det var dags att lämna bort dem. Morris ska i alla fall vara hos sina älskade ”extra-föräldrar” som bor här i området och som han brukar vara hos när vi reser bort. Han avgudar dem verkligen så det känns jättebra att han är där. Java ska vara hos en annan granne, en farbror som är jättego med hundar och har haft flera stycken själv. Jag vet att det kommer att bli bra, men det kändes ändå jobbigt att lämna henne där eftersom hon inte varit där förut. Hönsmatte, jag vet!

En reaktion på ”Salzburg

  1. Åh vad fina bilder, eller snarare åh vilken vacker stad! Du har rätt i att kvaliteten inte blev den bästa men det ser ju verkligen helt underbart ut. Som du skrev på FB, som om det egentligen inte finns.
    Ha nu så roligt i NC, lycka till! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s