Det brinner!

När vi kom hem till hotellet på kvällen idag var vi rätt trötta efter en lång dag. Nu skulle vi bara ta kort på oss själva så att vi kunde skicka in våra visumansökningar, så jag tog kameran och gick in till barnens rum för att fotografera dem. Mitt under fotosessionen började plötsligt brandlarmet tjuta. Först förstod vi inte riktigt vad det var, om det kanske var något larm på klockradion som gått igång eller så, men när vi öppnade dörren till korridoren hörde vi att det tjöt över hela hotellet. Vi gick ut direkt, jag tog mig inte ens tid till att gå in på mitt rum och leta reda på mina skor, även om vi trodde att det var falsklarm. Vi var bland de första som kom ut, och såg genom ett fönster hur en i personalen sprang in i ett rum med en brandsläckare i högsta hugg. Vi gick runt hotellet och in i receptionen och kände direkt brandröken. Tydligen hade en gäst glömt nånting på spisen (vi bor på ett lägenhetshotell). Vi gick ut igen tillsammans med alla andra gäster, samtidigt som brandkåren svängde in på parkeringen. Då såg vi även hur det rök från ett av fönstren, närmare bestämt det fönster som var rakt under vårt! Läskigt! Det här ska tydligen bli en dramatisk resa på alla möjliga sätt och vis…

Det gick dock rätt fort att släcka, vi fick vänta utomhus i 30-40 minuter innan vi kunde gå tillbaka till våra rum igen. Som tur är befinner vi oss ju i amerikanska Södern där det är varmt och gott, trots att det är december nu har det varit närmare 20 grader varmt så vi frös inte där vi stod barfota ute på parkeringen.

Vi trodde dock inte att hotellets namn skulle tolkas så bokstavligt…:

Det är andra gången det börjar brinna på ett hotell vi bor på, första gången var i Thailand för några år sen. Då var det nyårsraketer som inte flög så högt utan åkte in i några buskar som fattade eld. Ingen i personalen verkade bry sig den gången förrän en kock slutligen kom utspringande med en brandsläckare. Det gick bra den gången också, får verkligen hoppas att det räcker nu och att det inte blir någon tredje gången gillt…

En reaktion på ”Det brinner!

  1. Vilken spännande resa ni har! 😀 Då har barnen någonting att berätta för sina kompisar, båda gamla och nya när ni kommer hem/de börjar sina nya skolor. Vilken grej, tur att det gick bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s