Hus- och skolvisning

Idag har det varit en spännande dag. Igår kom vi äntligen fram till Greensboro, utan några fler missöden. Vi var framme vid 10-tiden, och åkte till hotellet och lämnade av våra väskor. Resten av dagen åkte vi runt och tittade på omgivningarna och shoppade en del.

Idag började jag dagen med att vara med på ett kursseminarium på jobbet via Skype medan Björn var på Volvo och jobbade lite samt träffade vår mäklare. Jag var klar kl 11 och då åkte vi direkt iväg för att besöka Tess skola. Spännande! Skolan heter Northern Guildford Middle School och är ganska så ny, 6 år gammal. Den är väldigt populär och var anledningen till att vi valde hus i det området som vi gjorde, den ska vara en av de bästa skolorna i Greensboro enligt reviews på nätet och även enligt alla vi frågat som bor här.

Vi möttes av Mr Davis som visade oss runt på skolan. Det kändes riktigt bra! Små mysiga klassrum (fast med heltäckningsmatta…) och trevlig personal. Vi såg inte särskilt många elever men de vi mötte tittade väldigt nyfiket på oss. Det är en stor skola, runt 900 elever, men den kändes inte så stor. Den var ganska smart uppdelad på de olika årskurserna så att inte alla skulle blandas med varann. Vi fick med oss en hel hög med blanketter som skulle fyllas i innan Tess börjar, intyg om att hon verkligen är vår dotter (!), ansökan om skolbuss, ansökan till ”encore”-kurser. Det är kurser som inte tillhör kärnämnena, man kan välja mellan art, computer science, business & marketing, latin, spanska, technology, spela instrument i en orkester och nog några till som jag glömt nu. Det blir till att fundera lite för att kunna välja ut fyra av ämnena. Över lag kändes det väldigt bra, det var en trivsam stämning och Tess kände att hon verkligen ville gå där. Skönt!

Sedan tog vi en snabblunch på Wendy’s och efter det var det äntligen dags att titta på vårt hus! Och vilket hus sen! Otroligt mysigt, och stort! Drygt 300 kvadrat, och med en stor trädgård. Tyvärr inget staket, det måste vi fixa på något sätt så att vi kan släppa ut hundarna utan risk. Vårt master bedroom hade ett jättestort badrum med bubbelbadkar, stor dusch och en walk-in closet. Tess fick också sin hett efterlängtade walk-in closet, och dessutom ett eget badrum med badkar! Även Max har eget badrum till sitt rum. Lyx! Det bästa var ändå bonusrummet, ett stort rum på övervåningen som Max och Tess får dela på och där de kan spela spel, bygga Warhammerfigurer och umgås med kompisar. Perfekt!

Tyvärr är det återigen väldigt dålig kvalitet på bilderna jag tagit, men såhär ser köket ut:

Vänder man sig om har man vardagsrummet som ser ut såhär:

Från ”inomhusbalkongen” kan man se ner till hallen från ena sidan och köket/vardagsrummet på den andra. Bakom Max kan man se matsalen:

 

Björn hittade nånstans på nätet att entrén hade varit med i ett nummer av House&Garden! Bara entrén, hela huset platsade tydligen inte, men i alla fall! 😉

Vi är mer än nöjda, nu längtar vi verkligen efter att få flytta in och få hit våra egna möbler!

5 reaktioner på ”Hus- och skolvisning

 1. Härligt att allting börjar ordna sig för er , det ser ju väldigt bra ut. När räknar ni med att få flytta över?
  Skönt att barnen verkar nöjda , det är ju väldigt viktigt att det funkar för dom med.
  Blir också jättesugen på att få komma iväg snart.
  Hoppas ni hinner med allt ni ska och bara behöver åka hem och vända.
  Lycka till och hoppas ni får en härlig vistelse………
  Dorit

  1. Ja, nu börjar det ordna till sig äntligen. Vi har skrivit på kontraktet för huset nu, 15 januari kan vi flytta in! När är det tänkt att ni ska flytta?

  1. Visst är det! 🙂 Känns helt otroligt att vi ska få flytta in i ett så fin hus, drygt 300 kvm stort dessutom! Java kommer att älska att springa runt där när hon får sina tokryck! 😀

 2. Kul att följa era förberedelser och det verkar ju bli hur bra som hellst. ser ut som om det blir lite småstressigt när ni kommer hem, blir en del att fixa på kort tid, men det är bara att ta ett djupt andetag och bara ”göra” sedan blir det gott om tid att ta det lugnt och njuta när ni väl kommit över.
  Vi hoppas kunna komma iväg i slutet på jan men rent realistiskt tror jag nog att det dröjer nån månad till, det är alltid något som strular och tar lite längre tid , men det vet du nog allt om redan:-) Men det känns så drygt när man inte ”vet” utan bara går och väntar utan att kunna göra något åt det. Men men det blir nog bra i slutändan , just nu får jag glädjas med er istället…………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s