Skolbesök

Har inte orkat blogga på ett par dar, det har varit väldigt intensiva dagar här!

I förrgår var vi på besök på Max blivande skola. Oj, vilken bra skola det var! Fräscha lokaler, jättetrevlig personal och tyst och lugnt i korridorer och klassrum. Under tiden som vi pratade med en av personalen där som är den som har hand om inskrivningen av nya elever fick Max träffa den lärare som har hand om undervisningen av engelska som andraspråk.

Han kom in och presenterade sig och frågade lite försiktigt och väldigt tydligt om Max förstod någon engelska. Max svarade med en lång utläggning om hur mycket engelska han kan, hur han lärt sig den och vilka böcker han brukade läsa på engelska. Läraren tog ett steg bakåt och bara stirrade på honom, han hade förväntat sig att Max inte skulle förstå nästan något alls så han blev väldigt paff! Sen förklarade han att de skulle göra ett test där han börjar på en ganska låg nivå och sen gör det svårare och svårare tills Max inte kan svara längre. ”Och med tanke på hur bra engelska du kan så lär det ta ett tag innan vi är färdiga!” 🙂

Björn och jag gick och fikade i cafeterian och pratade med ett par lärare. Sedan när Max var klar (och jag var smart nog att fråga honom om testet var svårt – de höll ju på tills han inte kunde svara längre så det tro sjutton att det till slut var svårt! 🙂 ) gick vi på en rundtur runt hela skolan. Känns hur bra som helst att han kommer att gå där, det var jättefint och vi reagerade även på att det inte var något liv i korridorerna utan eleverna satt och jobbade eller småpratade och allt var så lugnt. Perfekt för Max! Sedan var besöket slut för den dagen, men Max skulle komma tillbaka dagen efter och då tillbringa ett par timmar ensam där. Han ska få vara med under ett par lektioner och då bli guidad av en av eleverna.

Max och Tess har även fått lite kvällslektyr att studera flitigt 😉

 

2 reaktioner på ”Skolbesök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s