Husvisning

Vi har insett att det nog inte kommer att komma någon och knacka på och be om att få hyra vårt hus, ska vi få det uthyrt får vi nog få tummen ur och anstränga oss lite! Det är så typiskt oss, vi måste känna deadlinen nafsa oss i hälarna innan vi ser till att fixa saker… 🙄 Å andra sidan brukar vi vara väldigt bra på att få ihop det ändå, även om det är i sista sekunden ibland! 🙂

Vi satte upp lappar i vårt område för ett par veckor sedan i alla fall och fick ett svar, men de ville pruta ganska rejält på hyran (som vi ändå satte ganska lågt). Så förra veckan satte vi in en annons på Blocket. Och jösses vad många som hört av sig! Vi trodde att det kanske skulle ringa ett par stycken på sin höjd, men hittills är det nog runt 15 som ringt och mailat. Trodde aldrig att det skulle vara så populärt att hyra hus (vi antog att man oftast hyr lägenhet men köper hus) men tydligen är det det. En av de som hört av sig sa att det är väldigt ont om hus att hyra för en längre tid, oftast är det kanske 3 månader eller ett halvår och då möblerat och det är ju lite väl kort förstås.

Igår hade vi första visningen i alla fall, tyvärr kom de vid 5-tiden på eftermiddagen när det redan var kolsvart ute så de fick ju inte se så mycket av utsikten över sjön och hur det ser ut runtikring här. Men de verkade nöjda med huset, och vi kände att vi gärna skulle hyra ut till dem. Idag kom nästa familj, också jättetrevliga och vi kände att dem skulle vi också mycket väl kunna tänka oss att hyra ut till. Svårigheten blir att välja! Vi får väl dra lott i värsta fall! 🙂

Några som vi definitivt inte kommer att hyra ut till är de som var inbokade kl 15 idag. De kom aldrig, och hörde inte ens av sig på telefon. Otroligt dålig stil! Nu satt vi ju här och väntade ett bra tag, hade vi vetat att de inte tänkte komma fanns det en hel del annat vi kunde passat på och gjort. 👿

Imorgon kommer ytterligare två familjer, så förhoppningsvis är allt klart i början på nästa vecka!

4 reaktioner på ”Husvisning

 1. När min bror skulle hyra ut sitt hus (mormors gamla sommarstuga) i Tahult, tog det ca en kvart efter att han publicerat annonsen till första personen kom och tittade och ville hyra det!
  Håller tummarna för att ni hittar bra hyresgäster! 🙂

  Agneta

  1. Jösses! Här tog det nog närmare en timme innan första personen ringde! 🙂 Det verkar som om vi hittat några riktigt bra, men idag kommer två till så vi ska väl inte bestämma oss riktigt än.

  1. Vi får skriva in i kontraktet att det ingår att hålla världens bästa granne med de resurser ni behöver! 😀 Fast det är nog mest vi som lånar av er känns det som, och hur sjutton ska VI klara oss när vi flyttat? Kan man stövla in hos grannarna där borta också och kräva ägg och socker, eller skickar de sheriffen på oss då?!

   De kommer och skriver kontrakt imorgon förresten, så om inget oförutsett inträffar är det klart nu. Det var ok med sekten va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s