Hundrastgård

Idag har jag, Björn och hundarna gjort vårt livs första besök i en hundrastgård. I Landvetter bodde vi ju granne med skogen så där hade vi inget behov av att åka till någon rastgård, men här ska man ju egentligen ha hunden kopplad om man inte har 100%-ig inkallning och då är det ju bra att det finns rastgårdar där man kan släppa dem istället.

Björn hade hittat en park på nätet, Country Park, som hade en hundrastgård som fyndigt nog hette Bark Park (man skulle ha kunnat tro att det var en göteborgare som döpt den… 🙄 ). Vi hade inte jättehöga förväntningar utan trodde att det skulle vara en liten inhägnad plätt på 10 x 20 meter eller så. Men det var jättefint! Själva parken var jättestor, och hade rastplatser lite varstans där man kan sitta och fika och till och med grilla om man vill. Hundrastgården visade sig vara flera stycken riktigt rejäla gårdar så att man kunde välja en som var tom eller med hundar som ens egen hund funkar med. Suveränt!

Båda hundarna var helt galna, de gick med nosen i backen konstant. Massor med goda lukter efter alla hundar som varit där! Med tanke på att Java haltade igår hade vi tänkt att de bara skulle vara i rastgården så att hon fick vila sitt ben, men på vägen tillbaka till bilen gick vi lite vilse och det blev istället en ganska så rejäl runda, allt som allt 1,5 timma… Inte vidare bra alls, när vi kom hem  haltade hon igen 😦

Men förutom att det inte var bra för Java så var det riktigt fint att gå i parken. Rätt var det var kom vi fram till en kyrkogård, mitt i parken! Dels en ”vanlig”, och dels en militärkyrkogård för veteraner:

Det är väldigt intressant att gå runt och titta på gravstenar. Vi kanske är lite morbida båda två men det är fascinerande att läsa på stenarna och fantisera om personen som ligger där och hur den levt sitt liv. På veterankyrkogården var det mest sådana som varit med i Andra världskriget och Vietnam-kriget:

När vi kom hem var båda hundarna helt slut, och vi var genomfrusna eftersom det var iskallt ute, bara 5 plusgrader! 😉 Äntligen dags att inviga bubbelbadkaret, med andra ord! Vilken lyx det är att ha eget bubbelbadkar, helt ljuvligt att ligga där och slappna av riktigt ordentligt. Dock missbedömde vi lite hur mycket badskum vi skulle hälla i, såhär såg det ut när Tess badade:

Men härligt var det!

6 reaktioner på ”Hundrastgård

  1. Vilken lyx – inte alltid dog parks är SÅ fina som den ni beskriver!

    Här har jag ingen alls inom räckhåll – eller ja, det finns en liten en i nästa lägenhetsområde men den är inte ens tillräckligt stor att kasta boll i så den kan lika gärna vara. Som tur är har vi bra inkallning pga. vallandet så det går bra att ha honom lös ute på det stora gärdet bakom huset.

    1. Ja vi blev väldigt överraskade över att det var så fint. Skönt att ni har så bra inkallning på Ulf! Jag måste verkligen ta tag i träningen igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s