SWEA

Idag var jag på bokfika med SWEA. SWEA är en organisation som finns över hela världen, den är till för svensktalande kvinnor som flyttat från Sverige. De har alla möjliga olika aktiviteter, åker och handlar ihop, ordnar fester (t.ex julfest, lucia, midsommar osv.), vinprovning m.m, m.m. Jag fick ett mail från en av medlemmarna vars man också jobbar på Volvo, med en inbjudan till bokfika. Det innebär att man tar med sig en bok, tidning eller film som man gillar och så kan alla låna av varann. Jag hade bara en enda bok eftersom vi fortfarande inte fått våra flyttlådor, men det var å andra sidan en riktigt bra som jag fick av Thina innan jag åkte hemifrån Sverige: Vattenmelonen av Marian Keyes. Det hade visserligen inte spelat så stor roll om jag hade med mig en bok eller inte, tanken är framförallt att träffas och fika ihop och lära känna de andra.

Det var jättemysigt! Kul att träffa andra svenskar och lära känna lite folk, och redan lite skönt att få prata svenska med ”främlingar” även om vi inte bott här så länge än 🙂 Jag ska absolut gå med, det kostar 50 dollar om året och det är ju ingen större summa. Jag kände att det verkligen var bra att få prata med folk som varit i samma situation som jag är nu, att få tips om hur man ska göra olika saker (t.ex att aldrig nånsin handla kläder till fullpris, en vecka senare är det rea så det är helt onödigt att betala fullt pris för något, någonsin! 🙂 ) och bara byta erfarenheter med varann. En kul grej var att vi för en vecka sedan skulle ha varit hemma och fikat hos en jobbarkompis till Björn, en svensk familj som jag aldrig träffat, men det gick inte eftersom de blev sjuka. Efter nån timma på bokfikat frågade hon som satt bredvid mig i soffan vad min man hette och då kom vi på att det var hemma hos henne som vi skulle ha varit! 🙂 Förhoppningsvis kan vi komma hem till dem inom de närmsta dagarna, då ska vi bombardera dem med frågor om stort och smått!

SWEA finns i många länder över hela världen, flyttar ni utomlands någon gång så kolla upp om det finns någon i närheten och gå med på någon träff och testa!

6 reaktioner på ”SWEA

  1. Jag är ju en sån där som nog inte skulle vilja ha kontakt med andra svenskar, jag är lite mysko på det viset. 😳 😕 Härligt att du hade kul och knöt an till folk, det är ju roligt att känna lite folk och ha några att umgås med. 🙂

    1. Ja så här i början tycker jag det är jättebra. Det är inte alldeles lätt att bygga upp hela livet på nytt, så det hjälper att ha folk att fråga helt klart. Men jag förstår hur du menar, och jag hoppas ju att jag ska lära känna amerikaner också. Det är ju ändå en del av grejen med att flytta till ett annat land, inte att fortsätta leva som svensk med bara svenska kompisar. Grannarna här är väldigt trevliga, de jag har träffat, så jag hoppas att jag kan lära känna dem lite mer också!

  2. Vad skönt att ha ett nätverk! Jag kan känna hur glad jag skulle vara.
    Grattis! på födelsedagen. Vi har tänkt på dig i dag när barnen och mamma och pappa var här på middag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s