Vår!

Ja, det har i och för sig varit vår sen vi kom hit, och sommar, och höst, gärna under samma vecka dessutom som jag ju skrev om tidigare. Igår var det svensk högsommar, 25 grader i skuggan och strålande solsken. Ljuvligt! Hundarna tyckte det var jättemysigt under morgonpromenaden, men när vi gick långrundan mitt på dagen så tyckte de att det var rätt kämpigt. Det badades friskt i allt som överhuvudtaget gick att badas i, inklusive en inhägnad konstgjord sjö och leriga diken. Jag fasar lite för hur det kommer att bli till sommaren när det är 40 grader varmt, men de har ju åtminstone ett par månader på sig att vänja sig.

Idag är det alltså snarare vår, 11 grader och soligt. Så här fint ser det ut i våra rabatter sen ett par veckor tillbaka:

För övrigt fortsätter vi med uppackningen av alla våra saker. Har fått hyfsad ordning på köket och vardagsrummet nu, nästa steg är kontoret och biblioteket. Jag längtar verkligen efter att biblioteket ska bli klart, ska bli underbart med ett rum med jättesköna fåtöljer och fullt med böcker och ingen tv alls! 🙂

Igår hade vi besök av en jobbarkompis till Björn som bott i USA i 26 år. Vi hade med oss två brudkistor som blivit kvar i Sverige när han flyttade och som han ville ha hit. Jag var imponerad av att han fortfarande pratade perfekt svenska utan tillstymelse till brytning efter så lång tid. Enda gången han blev fundersam var när han skulle säga de svenska rasnamnen på de hundar han hade. Han funderade länge och väl men kom inte på det, det visade sig att raserna var beagle, australian shepherd och chesapeake bay retriever! 🙂 För er som inte är så inne i hundvärlden och inte alls såg det roliga med det kan jag tala om att just de raserna inte har några svenska namn utan heter likadant hos oss!

9 reaktioner på ”Vår!

 1. Skont med varme iallafall! Har har det ocksa varit i 50s och 60s de senaste dagarna.

  Under varsta sommarhettan i sodern brukade jag skippa lunchpromenaden. Ga en rejal runda typ halv sex pa morgonen nar det fortfarande ar hyfsat ute, sen ta en fem-minuters vid lunch och sen vanta tills solen gatt ner med att ga pa eftermiddagen. Och sen hitta ett stalle med luftkonditionering for agility eller lydnad 🙂 .

  Min hund vagrade forresten helt sonika att ga ut mitt pa dagen sa det var inte som att hon kande sig snubbad heller med det schemat.

  Underbart med biblioteket i ordning sa smaningom! Gor mycket for arbetsmoralen.

  1. Det lät ju som ett vettigt schema när det är som allra varmast. Kan väl inte säga att jag är jättesugen på att gå upp halv 6 på morgonen för att gå långpromenad men jag gissar att det får bli så. Kan ju ta en lång siesta efteråt istället 🙂 Vi har ett stort härligt bonusrum som ska bli barnens spelrum, där kan jag nog träna med hundarna också.

   Vi har det så lyxigt att vi både har plats för kontor, där jag ska sitta och jobba, och bibliotek. Det är ett riktigt stort hus! Det kommer att bli underbart att få sitta ifred helt klart, hoppas avhandlingen kommer att må bra av det också och växa till sig ordentligt…

 2. Härligt att se påskliljor och pingstliljor(?)! Här har snön försvunnit men inga blommor har kommit upp.
  Nu har vi ansökt om pass! Tänkte skriva fixat pass, men de har inte kommit ännu. Fattas bara att det blir någon fånig strejk eller annat som sätter käppar i hjulet.

  1. Heja er, ni är ju ute i såpass god tid så det borde inte vara några problem att hinna få passen. Det ska bli jättekul att få besök! 🙂

 3. Härliga vårbilder……..Skönt att ni äntligen fått era egna saker, det är ju först då man kan börja ”bygga bo” och känna sig riktigt hemma. Sånt förstår inte karlar men för oss är det ju jätteviktigt 🙂
  Bra att du får fixat detta innan det blir för varmt. Skönt med massor av utrymme så ni slipper ”krypa på varandra”
  Verkar som ni bor i ett härligt område med naturen runt knuten, villket ju underlättar mycket när man har djur. Hur har det gått för katterna, har dom börjat komma tillrätta nu?
  Som tur är har våren varit på besök här med, får bara hoppas den tänkt stanna, men det vet man ju aldrig.Men allt känns ju så mycket lättare då.
  Hoppas ni får en varm och mysig helg.
  Kram Dorit

  1. Tyvärr blev det inte någon särskilt mysig helg för min del, se nästa inlägg… 😕

   Hur går det för er då, vet du om ni kommer iväg till Florida nästa vecka?

 4. Stackare Villket oflyt du har………Men nu har du ju testat sjukvården och sett att den funkar (hadde du säkert gärna varit utan) det gäller ju att att hitta något positivt i allt, även om det inte alltid är så kul.
  Inget kul att skada handen, man behöver den ju tyvärr till det mesta. Fast det kanske är ett bra tillfälle för dej att varva ner lite och låta dom andra göra vad som behövs 🙂
  Våran resa blev tyvärr skjuten en vecka, men det vet väl du om nån hur det brukar vara, det blir aldrig som man vill.
  Var rädd om dej och handen.
  styrkekramar Dorit

  1. Tess skämtade om att jag försöker få patientbrickor från alla världsdelar, nu är det bara Afrika och Australien kvar! 😀

   Trist att er resa också blev uppskjuten, jag håller tummarna att ni kommer iväg nästa vecka då. Jag kollade vädret i Miami, det verkar ligga rätt stadigt runt 25 grader, låter inte helt fel! Här är det 3 grader och iskalla vindar just nu så jag börjar undra var sjutton den där värmen tog vägen egentligen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s