Möbler!

Igår kom den äntligen, all packning från Sverige. Och jag vet att jag inte borde skriva äntligen, för det har gått supersnabbt. Det är 6 veckor sen de var hemma och packade ner allting, och oftast får man vänta åtminstone 8-10 veckor innan det kommer fram. Har man otur bestämmer tullen sig för att vara nitiska och gå igenom varenda låda, och då kan det ta betydligt längre tid. Så även om det har strulat en hel del för oss så har vi haft tur med vissa saker i alla fall! 🙂

Tre flyttkillar var här igår med en stor truck med hela vårt bohag:

Känns märkligt ändå att möbler och saker som kan fylla ett helt hus får plats i det där släpet, även om det är stort!

Det gick imponerande snabbt att få in allt i huset, allt var numrerat så jag fick stå och bocka av varenda grej de kom med så att vi skulle veta att allt var med. De ställde in allt i rätt rum, och hjälpte sedan till med att montera möblerna (allt utom sånt som var helt nytt, det fick vi göra själva) och packa upp allting ur lådorna. Så nu står allting huller om buller på golvet och borden och överallt. Det blir några hektiska dagar framöver innan allt är på plats, men redan är köket nästan klart så det har flutit på bra ändå.

Tyvärr hade det hänt två olyckor. En köksstol var trasig, ena benet var av på mitten. Det är en gammal köksmöbel men jag gillar den verkligen så det var lite trist. Dessutom kan vi ju inte köpa bara en ny stol, eftersom just den möbeln inte finns kvar att köpa längre, utan vi måste köpa fyra nya stolar. Sen, och det var ännu tråkigare, så var det en skada på en skåpsdörr. Vi hade köpt ett jättefint linneskåp (gjort av en känd designer som jag givetvis inte kommer ihåg namnet på nu, det här skåpet och två fåtöljer är några av de ytterst få saker vi har som inte är IKEA-möbler…) precis innan vi åkte, så det var aldrig ens uppackat utan levererades av affären direkt till flyttfirman (det är ett tips till den som ska flytta utomlands, man slipper betala momsen om man gör så). Det är ingen jättestor skada men träet har flisat sig precis mitt på dörren så det syns ju verkligen. Skit. Jag har mailat flyttfirman nu i alla fall så får vi se vad som händer.

Det är underbart att ha sina egna saker omkring sig i alla fall! Vi har klarat oss bra med hyrmöblerna men det är ju ändå väldigt opersonligt och trist i längden. Björn tycker att jag är lite gnällig men han är ju å andra sidan hemifrån flera timmar varje dag när han är på jobbet, jag som inte ens har någon bil än går här hemma hela tiden så jag tycker att jag har rätt att vilja ha mina saker! 😉

2 reaktioner på ”Möbler!

  1. Så bra att allt är på platsoch att Max och Tess sina egna saker .Visst får du vara gnällig ,tur att du har hundar och katter ,det går nog bättre att fördriva tiden nu när du har dina egna möbler och husgeråd . Farmor

  2. Ja det är jätteskönt! Max och Tess hade ju längtat efter sina egna grejer också förstås, så de är väldigt nöjda. Dock ser det ut som ett åsknedslag i deras rum just nu eftersom allt bara blivit inställt där huller om buller, men nu i helgen ska de väl hinna med att få ordning på det mesta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s