Vårfint i trädgården

Idag har det varit VARMT! 28 grader på förmiddagen och säkert nån grad till på eftermiddagen. Tack gode gud för air-condition 🙂

Tess har inte varit och klippt sig sen vi kom hit, så vi stack iväg till frisören på förmiddagen. Först var det tänkt att hon skulle klippa sig på samma ställe som Björn och Max gjort, men när vi kom dit vägrade hon att gå in 🙂 Ok, det kanske inte är det lyxigaste stället i Greensboro men Björn och Max var nöjda med sina klippningar i alla fall men Tess vägrade som sagt. Så vi åkte vidare på vinst och förlust. Lite nervös var jag, för vi hade inte fått med oss gps’en så det gällde att inte villa bort sig så att vi inte hittade hem igen. Till slut hittade vi ett ställe på Battleground Ave som såg bra ut. 15 dollar kostade det, det är betydligt billigare att klippa sig här än hemma! Dessutom blev Tess jättenöjd så det var ju bra.

Väl hemma igen tränade jag lite agility med hundarna. Varmt som det var så orkade varken jag eller hundarna särskilt länge men vi fick tränat på ett lite hemmasnickrat hopphinder, släptunneln och slalom i alla fall. Hundarna tyckte det var jättekul, det har varit minst sagt dåligt med träning sen vi kom hit så det kändes bra att komma igång lite igen.

Sen åkte Björn iväg till CostCo och handlade lax som vi ska grilla ikväll. Där fick han ytterligare en inblick i det amerikanska livet – ett tämligen korpulent par i 60-årsåldern gick omkring med varsin walkie-talkie och kommunicerade med varann så att de slapp springa runt och leta efter den andre. 🙂 Visste ni att det dessutom finns motordrivna kundvagnar med ratt och allt som man sitter och kör? De är egentligen till för handikappade, men nyttjas främst av de tämligen överviktiga som inte orkar gå runt i affären (men som förmodligen hade behövt det…). Ja jisses… 🙄

Under tiden som Björn var borta tog jag några varv med gödselspridaren på gräsmattan. Som Britt så vänligt påpekade ( 😉 ) så ser gräsmattan bitvis ut som en stubbåker så den behöver verkligen fräschas upp. Tyvärr gjorde det mer och mer ont i fingret (det är tungt att gå runt med en sån där vagn!) så Björn fick ta över när han kom hem:

Bild

I bakgrunden kan ni se en kille lägga ut pine needles. Pine needles är långa barr som man lägger ut i rabatterna för att det ska se snyggt ut. Jag föredrar visserligen bark, men det är mycket dyrare och eftersom det redan låg barr här så fortsatte vi med det. Vi har diskuterat här hemma hur vi ska göra, vi vet inte riktigt om det ligger på oss eller husägaren att betala för det. Men när vi var ute och grejade i trädgården idag så kom det förbi en lastbil som stannade till och så frågade de om vi ville köpa av dem. Det kändes ju väldigt bekvämt att få det gjort utan att själv behöva leta reda på firma och ringa och beställa tid så vi sa ja efter lite prutande. De rensade även bort det värsta ogräset och spred ut barren så det kändes som väl investerade pengar. Vi får väl höra med vår landlord om de vill betala det eller ej men nu är det gjort i alla fall.

4 reaktioner på ”Vårfint i trädgården

  1. Er gräsmatta kommer nog att bli jättefin med lite kärlek och entusiasm. Jag tror att era grannar är nöjda över någon som bryr sig om den, de brukar ju vara lite petiga med sådant i USA.

  2. Ja, tydligen kommer de och säger till om man t.ex inte har klippt gräsmattan på ett tag… Så det känns bra att ha fixat till den lite!

  3. spännande med utflyckten till Greensboro somdu och Max gjorde ,inte visste jag att ni var så nära ,dom stora händelserna .Om vi hälsar på er ska det bli ett nöje att åka till Greensboro .Våren har ju kommit till er tur att ni har det mesta färdigt inne….. eller….

    1. Tja, mitt förbaskade finger har ju ställt till det lite, det är jobbigt att inte kunna använda högerhanden ordentligt. Men nu börjar det bli ganska klart, tavlorna ska upp på väggarna också bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s