Åska!

Idag har det varit jättevarmt och kvavt. På förmiddagen var jag på en väldigt trevlig bokfika med ”sweorna”, som tur var så gick jag en entimmasrunda med hundarna vid 8 på morgonen innan jag åkte. För när jag kom hem åkte jag iväg till Bark Park med vovvarna och då stod termometern i bilen på 29 grader… Vi har verkligen inte hunnit vänja oss vid värmen än, när vi kom fram till hundrastgården nosade hundarna lite pliktskyldigt på de andra och Morris gjorde ett halvhjärtat försök att leka ett par gånger, men mest låg de i skuggan och flämtade.

Björn jobbar sent ikväll så jag och barnen bestämde att vi skulle grilla lax till kvällsmat. Det blev en favorit i repris från i fredags – när jag precis börjat grilla kom regnet. Laxen blev hur god som helst i alla fall, och pressad potatis samt god kall sås till det gjorde succé!

Nu sitter jag i biblioteket (ville bara ha det sagt, känns fortfarande som en lyx att ha ett extra rum att ha som bibliotek! 🙂 ) och har en strålande utsikt – det blixtrar nästan oavbrutet, åskar och regnar rejält. Björn ringde precis och sa att det regnar så mycket att han inte kan gå ut till bilen (han jobbar sent idag) så han får sitta kvar och skriva ett par mail till. Här regnar det inte riktigt så illa, men åskvädret är ett skådespel! Jag tror aldrig att jag varit med om det hemma att det blixtrar så tätt, jag antar att även åskan följer regeln att allt är större i USA 🙄 Jag är ju som jag skrivit förut lite speciell, jag älskar åska och blixtar och bara njuter av skådespelet. Häftigt! 🙂

4 reaktioner på ”Åska!

 1. Hu! jag blir alldeles kallsvettig bara vid tanken på åskväder, skådespel!?
  och att det dessutom är värre än de vi har hemma. Det låter underbart med bibliotek. Nu skall vi gå hem till Julia och äta kvällsmat, det är konstigt att bli hembjuden till sina småbarn..

  1. Haha! Ja, vi har nog lite olika katastroftänk (=jag har väldigt, väldigt lite och du har i överflöd 😉 )!

   Mysigt med middag hos Julia, men jag kan tänka mig att det känns väldigt konstigt att t.o.m de yngsta är så stora nu… 🙂

 2. Bibliotek 😡 *avundsjuk*
  Visst är det underbart med oväder sådär, när det dundrar så att det darrar under fötterna? Åtminstone gör det det någon gång om året när jag står på min balkong, det är fantastiskt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s