Leverans från Sverige

I fredags hade vi besök av sex av Björns svenska jobbarkompisar som är här några dar och jobbar. Eftersom vi har så varmt och gott här nu hade vi planerat att sitta ute på altanen och grilla hamburgare på kvällen. Det gick jättebra ända tills det var dags att börja äta, då öppnade sig plötsligt himlen och regnet började ösa ner. Så det blev till att leka svensk midsommar – snabbt som sjutton in med all mat och äta inne istället! Det gick ju bra det med men jag hade sett fram emot att sitta ute. 😦

Nu har vi ju bara varit här i sju veckor ungefär, men vissa cravings uppstår efter bara några timmar, Marabou-choklad t.ex… Så detta besök var hett efterlängtat, bl.a hade de med sig detta:

Lingonsylt har jag inte lyckats hitta här, och fiskbuljong finns av någon anledning inte. Kött-, kyckling- och grönsaksbuljong finns, men inte fisk. Onsalakorven plus en gudomlig Timmermanskorv var en extra bonus! Dessutom fick Björn ”svenskt” kaffe och jag fick té; rabarber&grädde samt Darjeeling. Det finns ju té här också men vill man ha annat än påsté så får man betala dyrt för det. Och min favorit, rabarber&grädde, vete sjutton om det går att få tag på.

En av dem hade på något sätt lyckats knö ner vår kvarglömda madrass i en resväska och ta med sig! Jag förstår fortfarande inte hur han bar sig åt men det var mycket uppskattat, nu kan Max ligga lite mjukare i sin säng! 🙂 Två av dem hade dessutom varit så jättesnälla att de letat reda på min iPad  på flygplatsen i München. Ni minns att jag och Max glömde den i säkerhetskontrollen där när vi åkte hit? Nu har jag äntligen fått tillbaka den, jag är evigt tacksam att de gjorde sig besväret att hämta upp den.

Så nu har vi frossat i choklad, té och kaffe i helgen, mums! 🙂

10 reaktioner på ”Leverans från Sverige

 1. Bra med resande kompisar!

  Nagongang nar du far trakigt och vill komma ivag fran Greensboro sa gor en utflykt till Chapel Hill (tar bara en timme att kora…). Dar ska du ga till A Southern Season http://www.southernseason.com/ och dom bor ha bade lingonsylt och svensk choklad, lakrits och troligtvis aven svensk kaviar och sill och en massa annat spannande :-). Underbart! (men inte billigt…).

  Passa aven pa att aka till Carrboro da (som ar en del av Chapel Hill) och ga till Weaver Street Market http://www.weaverstreetmarket.coop/ och kop en picknick och sitt under traden dar och at – de har ofta musik och annat roligt pa kvallarna och hundarna kan ocksa sitta dar och picknicka tillsammans med er (fast det ar ju forstas lite knepigt att ha dom med om du ska ga in pa Southern Season men ni kanske kan aka familjen och kora skift med dom). Det finns aven ett par fina naturomraden i Carrboro-omradet dar man kan promenera hund :).

  1. Det där lät ju väldigt bra! Det måste vi absolut testa, har inte varit i Chapel Hill ännu heller. Picknick lät ju inte helt fel alls!

 2. Era svenska måste ha kännts sej mycke välkommna glädjen sprutar ju om dej när du skriver om besöket .tnk att kexchoklad och smålandskorv kan sprida sådan glädje ! farmor.

 3. Hittade din blogg då jag kikade runt lite på nätet, – Jag är fast! Kommer absolut följa er nya vardag i USA, ser redan fram emot nästa inlägg!!
  Kram på er!!

 4. Hejsan!
  Har nu varit inne och läst ”ifatt” har legat i influensa i en evighet känns det som, men börjar så sakteligen återhämta mej igen.
  Härligt när det kommer besök med massor gott, konstigt vad fort man saknar det man inte kan få och ska saningen fram så är ju godiset inget vidare i USA.
  Mina favoriter där är skittles, brukar sakna riktig saltlakrits, Anton Bergs marsipan och bassets vingummi, så det är vad som står på önskelistan när det väntas besök från Sverige.
  Tänk så fort tiden går, att ni redan varit där i sju veckor. Har du börjat känna del lite ”som hemma” nu, eller är det för mycket att smälta 🙂
  Härligt att finvädret kommet på riktigt hos er nu, saknar solen och värmen otroligt mycket.
  Hur har det gått med din hand hoppas du snart är helt återställd och kan använda den fullt ut.
  Vi hörs snart.
  Kram Dorit

  1. Åh, vingummi… 🙂 Men vad är skittles? Det måste jag ju kolla efter. Är annars en sucker för twizzlers, vet inte varför egentligen eftersom det smakar otroligt artificiellt men jag gillar det!
   Ja herregud, 7 veckor redan… Det längsta vi varit ifrån Sverige innan var 5 veckor i Thailand, så nu har vi slagit det rekordet! 🙂 Faktum är att det börjar kännas som hemma här nu. Den stora vändpunkten var när möblerna kom, det går inte att komma ifrån att om man har sina egna grejer omkring sig så är man hemma. Wherever Iay my hat, liksom… Nu börjar vi bli vana vid hur det funkar här, jag blir inte längre lika ställd av alla tusen frågor man får i mataffären t.ex (how are you? did you find everything? have you tried this bread/yoghurt/juice/whatever before, it’s awesome! do you want plastic or paper bags? m.m, m.m). Kort sagt, jag börjar komma in i det! 🙂

  2. Förlåt, glömde ju skriva: fy för influensa, stackare! Jag har sett på facebook att många har legat däckade, inget vidare alls. Hoppas du mår bättre nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s