Ibland blir skillnaderna så tydliga…

Som när det kommer till gräsklippning till exempel. Jag har ju berättat om vår nya fina gräsklippare, komplett med joystick-styrning och allt. Ett äventyr att lära sig köra, speciellt om det lutar lite eftersom den väldigt lätt tippar över, men så mycket roligare än att knata runt med en sketen motorgräsklippare. Har jag nämnt att det är drickahållare på den? Jomen, än har det visserligen inte gått så långt så att vi har klämt ner en cola eller en öl där, men jag känner att vi snart är mogna för en vattenflaska eller så. Har man flyttat till ett nytt land gäller det att anpassa sig till kulturen och inte ta en löjlig kopp kaffe efter att man jobbat klart. 🙄

Nu till saken. I lördags var det Björns tur att klippa gräset, för första gången. Naturligtvis var han tvungen att pilla med inställningarna lite grann, och bland annat ställde han ner klipphöjden till lägsta nivån. Jättefint blev det, vi har den i särklass mest välklippta gräsmattan i hela området. Här skulle minsann ingen nitisk granne kunna knacka på vår dörr och be oss att hålla efter gräset, här är det vi som föregår med gott exempel:

När han var så gott som klar kom ett äldre par förbi och stannade till och vinkade. Björn stannade gräsklipparen och hälsade på dem, mannen presenterade sig som ”bonden som bor där borta” (några hundra meter från vårt hus).

Bonden (fundersamt): Du är inte från sydstaterna eller?
Björn (glatt): Nej, jag är från Sverige!
Bonden (ännu mer fundersamt): Mhm. För att det blir ju rätt varmt här vet du. Solen steker på rätt bra.
Björn (börjar ana ugglor i mossen): Jo, det har vi märkt.
Bonden: …och om du klipper sådär kort har du ingen gräsmatta alls om ett par veckor. Allt gräs torkar bort och så här du bara jorden kvar.
Björn (spakt): Jaha…
Bonden (klämkäckt): Nä jag bara tänkte att det kan ju vara bra att veta. Välkommen hit förresten!

Plötsligt kändes det inte lika kul längre att ha den mest välklippta gräsmattan i hela området. Undrar hur många av våra grannar som skrattat i smyg och slagit vad om hur lång tid det kommer att ta innan vår gräsmatta förvandlas till savann? Tydligen ska man se till så att gräsklipparen är inställd på minst 3 inches (knappt 8 centimeter) i klipphöjd. Björn fick rådet att ta ett varv till med gräsklipparen över hela gräsmattan så att det skulle bli ett litet lager med klippt gräs som lägger sig över alltihop och skyddar de stackars grässtrån som blev kvar. Vi får hoppas att det funkar och att det blir ett nytt åskoväder i helgen med rejält med regn! Det kom lite grann igår kväll men inte särskilt mycket alls, och idag är det 28 grader i skuggan och strålande sol. Ja ja, man lär så länge man lever… 😆

8 reaktioner på ”Ibland blir skillnaderna så tydliga…

 1. *asg* hoppas ni får regn snart då, så ni inte får en savann, det är ju inte riktigt lika fint…:)

 2. Hahaha!

  Fast nu tycker jag iofs att du ser det lite val som att glaset ar halvtomt istallet for halvfullt – vad SNALLT av grannen att vilja hjalpa och lite forsynt tala om det for er innan graset brannts till savann. Jag kan forestalla mig att om nagon begatt ett liknande oskyldigt misstag i ett svenskt villaomrade hade ingen sagt ett pip eftersom man ju inte vill tranga sig pa eller vara besvarlig eller prata med dom nya grannarna som man inte kanner inom sa kort tid…och forresten kan det ju bli pinsamt!

  1. Jomen absolut, det tycker jag också! 🙂 Jag tänkte mer på våra andra, betydligt närmare, grannar som inte sa nånting. Inga halvtomma glas här inte! 😉 :mrgreen:

 3. PS. dricka kall ol medan man kor motorgrasklippare tycker jag later som en riktigt skon och terapeutisk sysselsattning…iallafall sa lange inte olen skummar over…

  1. Ja jisses, så mycket som det skumpar när man kör så är det definitivt en risk… Kanske bäst att hålla sig till vatten, för ett glas vin är att gå över gränsen antar jag? 🙂

   1. Hall vinet i en termosmugg eller plastmugg som det star coca cola pa sa blir det nog bra! 😉 Dom rymmer ju dessutom mycket mer (minst en halvflaska…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s