Miljöarbete

När man handlar i mataffären här får man varorna packade i små tunna, prasslande plastpåsar. Själv behöver man aldrig packa ner varorna, det får man hjälp med. Ofta behöver man inte ens ta upp varorna från vagnen när man kommer till kassan, även det hjälper de till med. I början tyckte jag det kändes väldigt märkligt, det kändes lite pinsamt att jag bara skulle stå där och se på när de gjorde allt åt mig, men det är märkligt hur fort man vänjer sig. Nu tycker jag nästan det är lite jobbigt i de affärer, Target t.ex, där man själv måste lägga upp varorna på bandet… 😳

Nåväl, tillbaka till plastpåsarna. Små är de, och tunna som sagt så de packar oftast bara ett par tre saker i varje påse så att de inte ska gå sönder vilket innebär att man får en himla massa påsar med sig när man veckohandlar. Mjölk och juice köper man i stora dunkar som väger en hel del så då brukar de fråga om det är ok att inte lägga dunken i en påse. De senaste gångerna vi handlat har vi märkt att de satt på små klisterlappar på vissa varor:

Först fattade vi ingenting. Varför tackar de för att vi köper mjölk och juice? Samma klisterlappar hittade vi även på en kartong med burkläsk. Sen gick det upp ett ljus. Det är naturligtvis för att vi är så omtänksamma om miljön och inte använder plastpåsar! Nu inställer sig dock genast frågan – hur mycket bättre är det att tillverka dessa små klisterlappar än plastpåsarna? Hur stor är miljövinsten? Skulle det möjligtvis funka att bara säga ”tack” istället?

3 reaktioner på ”Miljöarbete

  1. Du tror inte att det kanske i stället är så att klistermärkena bevisar att man betalt för varan? Dvs att man inte har gått ut med den utan att betala och därför inte fått påse. Så skulle det vara här nämligen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s