Påsklov för Tess

Förra veckan hade Tess påsklov. Ganska opraktiskt detta att inte båda barnen har lov samtidigt men det är som det är. Alla klasskompisar (???) skulle tydligen åka iväg på olika resor, någon till LA, de flesta till sommarhus vid havet, så vi fick försöka roa oss på egen hand här hemma. I tisdags åkte jag och Tess till Concord Mills, ett jättestort köpcentrum strax utanför Charlotte. Där finns det mesta, klädaffärer i mängder förstås (allt från Forever 21 till Gucci och Michael Kors), bokaffärer (Book’s a Million) och elektronik (i alla fall BestBuy, vi kollade inte så noga om jag ska vara ärlig…). Och mat!

De har en stor food court med en massa olika restauranger och en stor plats i mitten med bord där man kan sitta och äta. Väldigt praktiskt, så behöver man inte enas om en enda restaurang utan alla kan få det de vill ha! Vi valde dock att dela på en portion med cajun-mat, portionerna är så stora här att vi inte ens orkade upp allt vi fick…

Jättegott var det, och shopping blev riktigt lycakd. Den bästa i Tess liv, sa hon 🙂 Hon hittade flera jättesnygga t-shirts, fodral till mobiltelefonen och ett fint halsband. Jag fick med mig en tunika och en miniryggsäck i jättefina färger som jag blev helt kär i:

På det stora hela taget en väldigt lyckad shoppingtur som vi snart ska göra om! Det tar mindre än två timmar att köra dit så det är ju inte så farligt.

I lördags åkte Björn och Tess iväg till Hanging Rock med hundarna. Jag stannade hemma eftersom jag behövde jobba och Max var trött efter en lång skolvecka och ville inte heller följa med. Hanging Rock är ett jättevackert naturreservat en dryg timmas resväg från där vi bor, man kan campa där, hyra stuga, bada och klättra i berg. Själva Hanging Rock är en klippa som hänger ut från berget (därav namnet 😉 ) och som man ganska lätt klättrar upp till. Vi var där förrförra sommaren när vi var här på semester en vecka, men då var det knappast någon nöjestur. Det var närmare 40 grader varmt och otroligt jobbigt att klättra upp hela vägen (och vi var tämligen ensamma där den gången). Förra helgen åkte jag och Björn dit med hundarna och då var det betydligt lättare även om det var ganska svettigt då med. Tess har väldigt bra kondition så hon och Björn klättrade hela vägen upp på 40 minuter, hundarna var tydligen rätt slut när de kom fram! Utsikten är fantastisk:

När de kom hem igen åkte Björn iväg med Max och spelade bowling, han var rätt mör på kvällen sen! 🙂

Igår slutligen, sista dan på påsklovet, åkte jag och Tess till en nagelsalong och fick manikyr. Riktigt mysigt! Tyvärr glömde jag ta kort när vi var där, det får bli nästa gång. Tess fyller ju år på lördag, hon funderar på att ta med sig ett par kompisar på manikyr då eller också gå på bio. Tiden för kalas och fiskdamm är oåterkalleligen förbi, fyller man tonåring så gör man… 🙂

 

2 reaktioner på ”Påsklov för Tess

  1. Hahaha, fiskdamm – finns det ens i USA? 😆 Goodie bag javisst, men just fisket? Det är nog vi i Sverige som är lite konstiga med det där. :mrgreen:
    Kul med shopping, ryggsäcken är verkligen superfin. 🙂

    1. Nej, fiskdamm kanske är mer en svensk grej 🙂 Och det var ju några år sen man kunde ha det när barnen fyllde år men det kanske hade gjort jättesuccé här, vem vet! 😉
      Och tack, jag gillar verkligen min ryggsäck! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s