Skalman på vift

Den här lilla sötnosen hittade jag ute i skogen idag:

Alldeles fritt ute i skogen! Någon som vet om det finns vilda (nåja, så väldans vild var den kanske inte men icke-tam i alla fall 🙂 ) sköldpaddor i North Carolina? Eller kan den ha rymt eller blivit utplacerad av någon som tröttnat på den? Jag ville inte störa den mer än nödvändigt så jag nöjde mig med att plåta den när inte hundarna såg. Jättegullig var den, och väldigt effektivt kamouflagefärgad. På förekommen anledning går jag inte längre och tittar upp så mycket utan spanar hela tiden efter ormar, annars hade jag aldrig sett den.

9 reaktioner på ”Skalman på vift

  1. Ja. precis en sån var det! Den var så söt med det där fläckiga huvudet, fick tyvärr inget kort när huvudet var framme eftersom den ju drog tillbaka det när jag kom fram med kameran. Det var ju tur att jag inte försökte ”rädda” honom då 😉 Nu känns det ännu mer exotiskt att bo här, när man t.o.m kan springa på såna här krabater ute i skogen!

 1. Många gratulationer på din första tonårsdag önskar mormor, morfar och Mikael. Tyvärr gjorde tidsskillnaden att vi glömde bort den exakta tidpunkten. Presenten skickar vi med pappa och kortet hoppas vi att det kommit fram.

 2. Men så gulligt!
  Mindre kul att läsa att det finns några som bits. Hm…
  Illa nog att det finns andra läskiga – därtill giftiga!!! – djur.
  Jag får nog börja KBT tror jag! 😉

 3. Så t.o.m sköldpaddorna bits alltså?! Suck. Men de borde väl inte jaga efter en i alla fall så om man inte är där och sticker fram ett finger eller så så borde det väl vara lugnt. Stackars Agneta, det blir flooding istället för KBT för din del! 😉

  1. Nej – jag har aldrig träffat på en snapper men de bits inte om de inte är på land och inte där heller om man är framme och petar på dom såvitt jag förstår. Problemet är väl om man har en nyfiken hund som är framme med näsan iom att dom är långsamma.

   Men jag måste säga att jag tog MÅNGA skogspromenader när jag bodde i Chapel Hill och i Durham och stötte aldrig på några farliga djur, även när jag var där med hund en sommar. Nu hade jag aldrig min hund lös (hon är ju som hon är med (den icke-existerande) inkallningen. Men om du håller dig på relativt breda stigar och hundarna inte själva driver upp några djur av något slag så misstänker jag att du inte behöver oroa dig alltför mycket! Det är ju mest den där känslan i början att man faktiskt inte VET riktigt vad saker och ting är och om man borde akta sig för dom eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s