Vår nyblivna tonåring!

Igår fyllde Tess 13 år! Det firades med skönsång (nåja) och presenter på morgonen:

Tyvärr skulle Björn hem till Sverige och jobba och var tvungen att åka just precis den 21:e, men vi hann i alla fall med tårta innan han åkte. Tess fick välja tårta, och valde (förstås) en med kokos. Vi hade inga tårtljus hemma så jag fick improvisera lite, hoppas ni ser vad det står 😉

Efter tårtfika och avvinkning av pappa åkte vi iväg och shoppade. Tess hade funderat länge och väl på vad hon önskade sig, men hade in i det sista svårt för att bestämma sig. Så till slut bestämde vi att hon och jag skulle åka iväg och ha en heldag på ett shoppingcenter och så skulle hon få sina födelsedagspengar och köpa sina presenter själv.  Förutom den present hon fick på morgonen då, som var en extern hårddisk så att hon kan se på filmer och spela spel på sin laptop. Dagen blev väldigt lyckad, Tess hittade hur mycket som helst som hon ville ha men hade ändå mer än hälften av pengarna kvar när vi kom hem så det lär bli en och annan shoppingdag till 🙂

I vår familj har vi önskemat när vi fyller år – födelsedagsbarnet får bestämma helt och hållet vad vi ska äta den dan. I år ville Tess ha sushi, så vi gjorde ett tappert försök att hitta det på vägen hem. Problemet var att alla tre sushiställena vi åkte till var jättedyra, från 6 dollar och uppåt för två rullar (och vi ville ha 7-8 stycken var), så till slut var vi så hungriga och trötta att vi köpte grekisk mat istället. Jag hade dåligt samvete för att jag inte gjort bättre research innan (istället för att bara programmera gps’en på vägen hem) men Tess var väldigt nöjd ändå. Vi ska googla lite här hemma och se om vi inte kan hitta något ställe med vettigare priser!

Nästa helg ska Tess fira med sina kompisar. De har slutligen bestämt sig för vad de vill göra, valet stod mellan att gå på bio eller få manikyr, och det blir manikyr. Efter det ska de gå och fika nånstans. Blir nog riktigt mysigt!

4 reaktioner på ”Vår nyblivna tonåring!

  1. Ofattbart att minsta kusinen är tonåring, Nåja, bara och inse att man själv börjar bli gammal….Grattis i efterskott Tess:)

  2. Hmm, pratade med Björn nyss. En sushirulle här är tydligen väldigt lång, tanken är att man själv ska dela den i mindre bitar så en rulle motsvarar ungefär 5 vanliga… 😳 Då var det inte så vansinnigt dyrt i alla fall! :mrgreen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s