Ny kamera!

Vi har skaffat en ny kamera, en systemkamera! Officiellt var det min Mors dags-present (Mother’s Day var den 13:e maj här i USA) men självklart är det hela familjens. Nu gäller det bara att lära sig hur sjutton den fungerar 🙂 En Canon EOS D60 är det i alla fall, med två objektiv, ett 18-135 och ett 50-250.

Kom gärna med kritik och tips, jag vill gärna lära mig mer både om hur man planerar bilden och rent tekniskt hur man gör med inställningar och så.

Det här var den allra första bilden jag tog:

Tess bild på Nisse:

Blommor i vår trädgård:

Max på studsmattan:

Ett till på Max som jag är väldigt nöjd med, det är verkligen Max!

Tess kort på mig och Java;

Detta har Tess också tagit, typiskt Morris!

Java:

Försökte ta några kort på Java i rörelse. Hon ser väldigt tjock ut på detta kortet, riktigt så illa är det inte även om hon skulle behöva gå ner ett par kilo 🙂

Morris vill ha godis!

Slutligen några kort jag tog idag när jag var ute med hundarna. Ödehus:

Prästkragar:

Den här blomman var populär, fyra småfjärilar och två getingliknande saker kravlade runt på den:

Träd:

En sista blomma:

Slutligen en insekt som ser ut att vara släkt med våra svenska trollsländor:

8 reaktioner på ”Ny kamera!

 1. Det är fina bilder. Nu finns det en massa regler om hur man ”ska” komponera bilder men det tycker jag är ointressant. Hur man väljer att fota något är personligt och jag tycker inte att det finns något rätt eller fel.

  Det jag ser när jag tittar på exif data är att inställningarna som kameran själv har valt på t.ex. bilden på java i rörelse inte är inställningarna som jag skulle ha valt. Jag skulle ha använt en slutartid på 1/500 istället för 1/2000 och på så sätt kunnat fota på lägre iso tal och fått mindre brus i bilden.

  Nu vet jag inte om du är intresserad av att lära dig mer om iso, slutare och bländare men här kommer en länk till en kamerasimulator som hjälpte mig att förstå hur det hänger ihop. http://camerasim.com/camera-simulator/

  1. Jag vill absolut lära mig mer om alla inställningar, kan ingenting i princip, så det var suveränt att få länken. Jag har för mig att jag valde kamerans sport-läge när jag tog bilden på Java i rörelse, ska testa att ställa in den själv istället och mixtra med slutartid och iso. Tack!

 2. Vilka härliga bilder! Man blir så glad av att se hundarna, men bilderna på Max gör mig extra glad!
  Berit

 3. Morris är ju för supersöt!!! Skicka hit honom omedelbums! (jag börjar också få extrem hundabstinens efter ett par veckor i Europa utan mina…).

 4. Förstora och rama in bilderna av Max och Morris (när han rullar sig, Morris alltså :mrgreen: ) tycker jag, de blev ju jättebra. Härligt med ny kamera, ser fram mot många fina alster i bloggen. Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s