Fishbones

Igår firade jag och Björn vår 18-åriga ( 😯 ) bröllopsdag. Ungefär två veckor för sent, men bättre sent än aldrig! 🙂 Vi gick till en restaurang här i Greensboro som heter Fishbones, och som ligger i ett väldigt mysigt kvarter nära universitetsområdet. Som namnet, och skylten på utsidan, antyder är det framförallt en fisk- och skaldjursrestaurang, fast det finns lite kötträtter också.

 

Vi försöker hitta de lokala krogarna här i stan, det är ju tyvärr så här i USA att de flesta matställen tillhör stora kedjor som finns över hela landet och det blir aldrig lika mysigt som de här små lokala ställena. Den här restaurangen var en riktig lyckoträff, visade det sig. Jag beställde en gryta med torsk, räkor, musslor och grillad sparris och den var helt gudomligt god tillsammans med hembakat bröd:

 

Björn var av någon anledning vansinnigt sugen på fish & chips, så han tog det. Inte det mest spännande man kan äta kanske, men det var gott det också! De hade även det lokala Greensboro-ölet, Natty Greene (som i Nathanael Greene, som Greensboro är uppkallad efter), det var första gången som jag smakade på det. Riktigt gott!

Till och med vädret var på vår sida, det var inte så kvalmigt varmt utan behagliga 25 grader vid 8-tiden på kvällen. Hur mysigt som helst att sitta på uteserveringen och äta. Det är fortfarande svårt att fatta att vi faktiskt bor här och inte bara är på semester. Vi bor faktiskt på ett ställe där det är varmt och gott hela kvällen och man kan sitta ute så länge man vill och orkar utan att ens behöva ta på sig en långärmad tröja! Det enda man kan sakna är de ljusa sommarkvällarna, men man kan ju inte få allt. Jag är nöjd! 🙂

5 reaktioner på ”Fishbones

  1. Grattis till 18 år!
    Per och jag firar 14 år idag. Blir ingen restaurang och inga 25 grader att sitta utomhus i, men väl bubbel och något gott att äta. Förhoppningsvis!

    Njut av era underbara kvällar!

  2. Ett stort grattis till er båda , vi hadde 27 års bröllopsdag förra månaden och lyckades båda glömma bort det, kom på det när jag gått och lagt mej. I början av ett förhållande räknar man dagar, månader sedan år men av någon anledning flyter det ihop och tiden går så fort, men man kan ju fira det precis när som hellst egentligen.
    Skönt med dessa varma kväller tror nog att det är det jag saknar mest 🙂

    1. Jag är hopplös på att komma ihåg, men ”tyvärr” är jag gift med en man som kommer ihåg precis allt. Så det blir lite pinsamt med jämna mellanrum när han står där med blommor och presenter och jag inser att det nog är nånting jag borde komma ihåg, men vad… 😳 :mrgreen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s