Inför skolstart

Om två veckor börjar skolan igen, och det börjar bli dags att införskaffa school supplies. På skolornas hemsida finns en lista över de saker som varje elev ska ha med sig, på Northern Middle är det detta som gäller:

* anteckningspapper (lösa blad som man sen sätter in i pärmen)
* pärm, ska vara tvåtums med tre ringar, en per skolämne
* registerblad till pärmarna, såna där som man använder för att dela in papprena i pärmen i olika kategorier (heter det registerblad? Divider heter det på engelska i alla fall! 🙂 )
* blyertspennor
* bläckpennor, en blå eller svart och en röd
* överstrykningspennor
* färgpennor
* ryggsäck, ska vara en utan hjul på eftersom de inte får plats i skåpet…
* 3 x5 Index Cards, här blir jag också lite ställd, vad heter det på svenska? Indexkort? Såna där små kort är det i alla fall som man kan skriva stödanteckningar på t.ex.
* suddgummi
* USB-sticka
* kalender

En del av det hade barnen kvar sen förra terminen, men en del fick vi komplettera med. Förra helgen var det tax-free weekend här i USA, vilket innebär att man slapp betala moms på det man handlade. Så jag och Tess, och ungefär resten av Greensboros befolkning, passade på att handla skolgrejerna då. Har nog aldrig sett så mycket folk i köpcentrumet förut, de var till och med ute från lokal-TV och gjorde reportage! 🙂 Frågan är om det var värt att få 8 procents rea med tanke på hur mycket vi fick trängas… 🙂

Förutom ovan nämnda saker, som ju varje elev själv behöver för själva skolarbetet, måste även alla elever ha med sig ”team supplies”. Det är saker som alla behöver använda och som man som svensk tar för givet ska finnas på skolan, men här i USA är det inte självklart att man ska få det för sina skattepengar utan här får man handgripligen se till att de införskaffas:

* pappersnäsdukar (vilket det inte står på listan, det står ”Kleenex”… Anses man vara rebellisk om man köper ett annat märke tro?)
* pappershanddukar
* våtservetter (antibakteriella) att torka bänken med (som vi undrar lite grann vad de gör med, enligt Tess såg hon aldrig röken av några under hela förra terminen så det ingick inte i någon rutin att man faktiskt skulle torka bänken)
* handsprit (som däremot används mycket flitigt)

Skönt att ha detta gjort redan i alla fall, så vi slipper stressa med det dan innan skolstart. Dessutom är det öppet hus fredagen innan skolan börjar, då kan man ta med sig sina grejer och lägga in i skåpet så man slipper släpa på allt på bussen första dan. Dessutom, vilket jag verkligen ser fram emot, får både eleverna och föräldrarna en chans att träffa lärarna. Eftersom vi kom hit när vårterminen redan börjat så missade vi det förra terminen. Det kändes väldigt konstigt att aldrig ha fått träffa Tess lärare (Max lärare träffade vi på ett möte när vi var här på pre-visit + att jag ju träffade de flesta av dem när jag var med på skolresan till Washington D.C). Jag borde naturligtvis ha försökt träffa åtminstone hennes huvudlärare men av någon anledning blev det aldrig av och hon föreslog aldrig ett möte heller. Mailat har vi gjort, men aldrig träffats. Men nu ska det bli av i alla fall! Här byter man lärare varje år, så Tess kommer att få nya lärare i samtliga ämnen. Max börjar ju på high school så för honom blir allting nytt! 🙂

3 reaktioner på ”Inför skolstart

    1. Ja det är en diger lista! 🙂 Det ska bli jättespännande att se hur det är på high school, och se om det skiljer sig mycket från middle school. Vi hoppas att det ska vara lite mindre auktoritärt, så att eleverna får en chans att diskutera och ifrågasätta mer. Amerikanerna brukar ju vara rätt bra på det tycker jag så de borde ju ha fått lära sig det nånstans! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s