Kattuppdatering, äntligen!

Jag har fått klagomål på bristen på nyheter om katterna 🙂 Det är väl bara att erkänna – jag är hundmänniska helt enkelt. Självklart gillar jag katterna också och har i princip hela mitt liv haft katt, men jag är inte jätteengagerad i dem om jag ska vara ärlig. Däremot har vi ju fått två barn som bryr sig desto mer och är äkta kattmänniskor, så det är ju tur att katterna är deras och hundarna mina! 😉

Nu kan jag i alla fall äntligen berätta (och alldeles speciellt till Inga-Lill & Agne och Linus & Jonathan 🙂 ) att båda katterna har anpassat sig fantastiskt bra till livet här. De tyckte definitivt inte om att flyga, särskilt Gandalf tyckte det var ganska jobbigt. Men när vi väl kommit till huset och de fick koll på var matskålen och kattlådan var, så kände de sig hemma direkt och det var som att de bott här hela livet. Ett par veckor fick de vara inne på heltid för att bo in sig ordentligt så att de skulle veta var de hör hemma, sen fick de börja gå ut mer och mer. Fast ska sanningen fram så har de varit inne för det mesta denna sommaren, det var helt enkelt för varmt för att gå ut. Nu börjar det bli väldigt behagliga temperaturer (runt 15 på nätterna och 25 på dagarna) så nu går de ut lite mer. Igår hängde till och med Gandalf med mig och Morris på sista kvällspromenaden, vilket var första gången sen vi bodde i Sverige 🙂

Det roliga är att de så väl vet vem som är deras ägare. Gandalf ligger inne i Max rum för det mesta, och Nisse kamperar hos Tess. Det händer i princip aldrig att de byter rum, och om nån av oss andra lockar på dem så kommer de om de vill men lockar Max på Gandalf så kommer han alltid, och likadant med Nisse om Tess ropar på honom. Väldigt rörande!

Annars gillar Nisse att vara i trädgården, och ligga under en korkek och lukta på blommorna:

 

Om det inte vankas mat förstås, då kan man väl tänka sig att röra lite på sig…

 

Gandalf är ju den mer sociala katten, antingen det nu är Morris som behöver lite kel:

 

…eller kanske husse:

 

Men det klart, det är väl inte helt fel att ligga och spana inne bland buskarna heller, man vet aldrig vad som kan dyka upp!

11 reaktioner på ”Kattuppdatering, äntligen!

 1. Hej!
  Jag har skrivit en gång tidigare till dig, vi är ju en familj som kommer att flytta till NC i jul. Och har väl tänkt området Cary/Chapel Hill. Jag hoppas få höra av mig lite mer till dig framöver vid ev frågor..!

  Ett av våra ”dilemma” just nu, är just om katter. Vi har en kastrerad hankatt sk utekatt, ”Får” katter springa ute ”hur som” i NC eller finns det några regler för det? Är dock lite tveksam att ta med honom, då just flygresan kan bli lite problematisk!

  Mvh
  Marie W

  1. Vad jag vet så finns det inga förbud mot utekatter, men jag har faktiskt aldrig kollat upp det så jag vet inte vad lagen säger. Men vår landlord hade som krav att katterna skulle vara utekatter om vi skulle få hyra detta huset, och här i området finns jättemånga katter som är ute allihop. Jag tror det är ungefär som i Sverige – det beror lite på hur man bor, och hur trafikerat det är inte minst, och vad grannarna tycker.

   Jag har märkt sen vi kom hit att även om det finns mycket lagar och regler kring saker så har folk en ganska så avslappnad inställning ändå. Jag trodde t.ex att jag i princip aldrig mer skulle kunna ha hundarna lösa i skogen, men nu möter jag dagligen folk som går med sina hundar lösa även på motionsslingor och ”trails” där det är gott om folk som springer/går/cyklar. Har man bara koll och ser till att hunden/katten kan uppföra sig (vilket ju är lättare sagt än gjort med en katt… 🙄 🙂 ) så går det mesta att lösa.

   Men kolla upp hur det är i området, skulle katten gå in på någon annans marker och den personen vill ”försvara” sig så har den rätt att skjuta katten (och de är ju tämligen skjutglada på sina ställen…). Jag är inte orolig här eftersom var och varannat hus har katt i vårt område, men hade jag bott någon annanstans där det inte var så hade jag kanske hellre haft dem inne.

   Vad gäller flygresan skulle jag inte oroa mig så mycket. Våra katter tyckte visserligen inte alls att det var någon bra idé att flyga, men de skakade av sig det otroligt fort. De var de i familjen som snabbast kopplade av och bodde in sig här, efter bara nån dag så var det som om de aldrig bott någon annanstans!

   Och fråga på du – det är bara kul att kunna hjälpa till! 🙂

   1. Tack:) för snabbt och utförligt svar! ja, nu får vi en funderare, lämna hemma eller ta med..?! Maken håller på och leta hus (är på plats sedan en dryg vecka!), så vi får väl höra vad uthyrare säjer om katt, har sett att en del inte tillåter husdjur.

    Hr det bra därborta, har förstått att det är behagligt väder!
    Hälsn
    Marie W

 2. Vad fina de är, era katter! Jag tror inte att jag sett bilder på dem alls förut faktiskt. Mysigt när de vet vems katt de är också, det blir ett speciellt band då. 🙂

  1. Nej jag har ju *host* varit lite dålig på att skriva om dem… 😳 Men visst är de fina! Tess tog korten på Nisse, det glömde jag skriva, och jag försökte ta kort på Gandalf men det blev tyvärr inte lika bra. Men man ser ju på ett ungefär hur han ser ut i alla fall!

   Det blir verkligen ett speciellt band mellan respektive katt och barn, det är jättemysigt. Max hade en skoluppgift förra veckan där han skulle skriva om den plats han känner sig som mest hemma på, där han trivs bäst. Då skrev han att det är där Gandalf är… De har något alldeles speciellt mellan sig, de där två! ❤

   1. Men gud vad gulligt! ❤ Det är nog inte sådär jättemånga killar i hans ålder som känner så, eller åtminstone inte uttrycker det så. 🙂
    Tess är duktig med kameran. 🙂

 3. Ja du, började nästan undra om ni tappat bort katterna på vägen (hi hi) men ser ju nu att dom har det alldeles fantastiskt bra, skönt när allt faller på plats så snabbt, ser ut som ni aldrig bott nån annanstans. Skönt att vara lite av en kameleont och anpassa sig så fort som ni gjort. Livet verkar härligt för er just nu och det gillar vi 🙂
  Var rädd om dej.
  Kram

  1. Det går ju lite upp och ner men på det stora hela taget har det gått fantastiskt bra måste jag säga. Hoppas det går lika bra för er, men det gör det säkert!

 4. världens bästa Tess att ta kort tungan på Nisse var något extra och max som aldrig sviker sin Gandalf .Vi som tycker att katter är det allra bästa farmor o farfar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s