Storkok

Ikväll kommer ett helt gäng från Björns jobb hit, både svenskar och amerikaner. Så nu på morgonen har jag stått och laddat crock pot’arna (japp, familjen har utökats med ytterligare en!) med indisk kycklinggryta och biff chipotle-gryta:

Hoppas det räcker bara, men vi blir runt 15 stycken och jag har gjort i ordning 24 portioner så det borde ju räcka till… Tack gode gud för crock pot’en! Det tog väl en och en halv timma nånting att göra i ordning båda rätterna, och nu står de där och puttrar i 8 timmar utan att jag behöver bry mig. På med riset sen bara så är det klart.

Svenskarna kom till Greensboro redan i måndags, och hade med sig en godisleverans! Så nu har jag ätit LAKRITS för första gången sen i januari:

 

Mums! De där burkarna har jag aldrig sett förr, är de nya tro eller har jag bara missat dem? Saltlakritsen var riktigt, riktigt god i alla fall! Max har även fått en grillchips-påse, och jag måste verkligen lägga band på mig för att inte knycka den från honom. Hur mycket vi än har letat så har vi inte lyckats hitta någon motsvarighet här, men en av Max klasskompisar sa att det finns såna chips så vi får väl fortsätta leta. Igår fick jag även riktiga cravings för marmeladgodis, såna där stora runda kulor… Tur att Björn ska till Sverige snart, han får ta med en tom resväska och fylla med godis och kryddor! 🙂

7 reaktioner på ”Storkok

 1. Verkar vara en fantastisk gryta du har investerat i, har aldrig testat men är väldigt nyfiken på hur den funkar. Blir till att köpa en sådan när jag kommer över tror jag bestämt 🙂
  Visst är det härligt när det kommer godisleverans hemifrån, nästan bättre än julafton………

  1. Du måste köpa en, de är suveräna! Snabbt och enkelt att förbereda, och gott blir det. Kycklinggrytan har jag gjort förut, det är en riktig favorit, men biffgrytan är första gången så vi får se hur den är. 🙂

 2. Kryddor…Vi fick ju ert skafferi när ni flyttade. Igår gjorde jag en suverän gryta med meat masala. Doften spred sig även på jobbet när jag micrade en restportion.:) TACK!/Roland

 3. Det finns en lakritsaffär på Folkungagatan i Stockholm, dit måste jag gå någon dag. Inte för att jag egentligen är någon lakritsfantast men något gott måste det ju finnas.
  Fan, nu blev jag hungrig igen. 😕 Kycklinggrytan lät riktigt bra. *dreglar*

  1. Jag önskar det fanns en lakritsaffär här… Det ryktas om att Dollar Store ska ha riktigt bra sötlakrits, men jag gillar ju den riktigt salta bäst. Tur att det kommer svenskar hit med jämna mellanrum!

   Kycklinggrytan blev jättegod, men biffen blev nog nästan ännu bättre. Fick till det lite bättre med kryddorna på den. Och för en stund sen fick jag mail från en av amerikanerna som var här, han ville ha receptet så den var nog helt ok! *stolt*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s