Misslyckad söndagsutflykt *check*

För ett tag sen kom ett erbjudande på Groupon som jag nappade på. Det var biljetter till något som kallas Maize Adventure, där de har som ett äventyrsland med lite av varje; man kan åka linbana, göra ”utgrävningar” av dinosaurieskelett, vaska fram ädelstenar ur sanden m.m. Dessutom finns det ett stort majsfält där de gjort en labyrint, vilket lät jättekul för oss som har barn som växt ur dinosaurieåldern för ett tag sen. Ingen av oss har gått i nån sån där labyrint gjord av buskar (jag har bara läst om det i Jerome K Jerome’s vansinnigt roliga bok Tre män i en båt) så vi tyckte det lät spännande.

Igår tänkte vi att det äntligen skulle bli av. Det stod på hemsidan att man kunde ha med sig hundar, så det var ju ett jättebra tillfälle att förena nytta med nöje så att de fick lite motion också. Parken ligger i High Point, eller Archdale närmare bestämt, så det var en bit att åka för oss som bor i Summerfield, det tog väl 40-45 minuter nånting. Det hade regnat tidigt på morgonen och var ganska mulet så vi packade med regnkläder och paraply för säkerhets skull. Vi kom fram vid halv tolv, och möttes av en glad kille som berättade att labyrinten inte skulle öppna förrän runt 1 nångång (det verkade vara ganska flytande öppettider…). Stön! Någon 😳 borde väl ha kollat öppettiderna innan vi åkte, men eftersom det var söndag och detta var en typisk familjeaktivitet tog denna någon för givet att det skulle öppna vid 10-11 nånting. Nåväl, vi hade ju GPS’en med oss så vi letade fram första bästa närliggande strövområde och åkte dit och gick en promenad med hundarna.

Trots fina skogar var det dock inte direkt så att man gjort någon jättesatsning på gångstigar. Det var asfalterade vägar och stora fina parkeringsplatser ända framme vid ett antal shelters med bord och bänkar där man kunde sitta och äta medhavd matsäck eller grilla, och sen fanns det båtar att hyra om man vill fiska i sjön. Vi som föredrog att gå med hundarna i skogen istället för på vägen fick jobba en hel del för att ta oss fram, det var lite Indiana Jones-varning på sina ställen. Borde man inte uppmuntra folk att faktiskt  fram till matplatsen? Det skadar väl inte om man råkar jobba bort ett par kalorier innan man sätter sig till bords 🙄

Vid halv ett var vi tillbaka vid labyrinten igen, och var väldigt förväntansfulla. Inte en regndroppe hade det kommit och det kändes skönt att det var lite mulet så att det inte skulle bli för varmt att gå i labyrinten, vi visste ju inte hur länge vi skulle irra omkring där! 🙂 Fram till luckan och fråga om de hade öppnat än. Nix, det hade de inte, och inte tänkte de göra det heller. Det skulle ju möjligtvis kunna börja regna, och då skulle det kanske möjligtvis bli lerigt i labyrinten så chefen tyckte inte att det var lämpligt att öppna den. Att vi talade om att vi a) hade kört bil i nästan en timme för att komma dit, b) pratat med en i personalen för en timme sen och han då lovat att den skulle öppna vid ett och c) således väntat i ytterligare en timme (förutom bilfärden) på att det skulle öppna, och d) inte BRYDDE OSS DET MINSTA om det skulle bli lite lerigt eftersom vi var klädda för att gå omkring utomhus spelade ingen roll. ”Det är ju faktiskt en säkerhetsrisk också, man kan halka”. 🙄 Dessa amerikaner och deras ”hjälp, vi skulle ju faktiskt kunna bli stämda”-noja går en på nerverna ibland.

Det var bara att packa in familjen i bilen och åka hem igen. Dessutom hade hundarna ju inte fått tillräckligt med motion så stackars Björn åkte på (nåja, han erbjöd sig och jag var just då inte svårövertalad…) att gå hem med dem de sista 2-3 kilometerna så att de skulle bli nöjda. Nästa gång ringer vi innan och kollar, och ber dem faxa en skriftlig garanti på att de verkligen ska ha öppet. Annars stämmer vi dem för kontraktsbrott! 👿

Behöver jag nämna att det inte kom en endaste droppe regn på hela dagen sen?

En reaktion på ”Misslyckad söndagsutflykt *check*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s