Grön mamba?

Den här lilla sötnosen sprang jag och hundarna på idag:

 

Inget vidare bra kort, jag vet, men eftersom jag inte var helt hundra på vad det var för orm ville jag inte direkt lägga mig ner på knä bredvid den och ta kort. 🙂 Nu vet jag ju att grön mamba inte direkt lever här i North Carolina, men den var förvillande lik! 😉 Väldigt vacker var den, nästan neongrön i färgen. Hundarna travade ju på framför mig som vanligt, så båda två klev praktiskt taget på den (utan att se den ens!) innan jag kom fram och fick syn på den, ändå låg den kvar i godan ro och såg sig omkring lite förstrött. Är man lite knäpp om man först halar fram telefonen och tar kort på den potentiellt livsfarliga besten innan man tar ett jätteskutt över den och sprintar några meter?

Björn såg en grön orm på vägen i våras när han var ute och sprang, men den ormen var tämligen platt och ganska så död. Vilket inte hindrade honom från att bli livrädd, förstås. 🙄 :mrgreen: När han kom hem googlade vi på gröna ormar och kom fram till att det borde vara en rough green snake. Fullkomligt ofarlig och med tanke på att den tydligen livnär sig på spindlar och insekter så skulle jag gärna ha ett par stycken i trädgården. Tror dock inte att Björn skulle gå med på det! 🙂

Nu när jag hade ett kort på den så kunde vi konstatera att detta med allra största säkerhet var en sån orm, så det känns ju bra. Ser jag en nån mer gång ska jag försöka få ett bättre kort på den (och förhoppningsvis har jag kameran med mig istället för bara mobilen), den var verkligen riktigt vacker.

6 reaktioner på ”Grön mamba?

 1. Lite rädd är jag men det är ju spännanda med allt man inti sett förut, går ormarna i … ide …. på vintern. Du upptäcker nya djur när du är på promenadroligt att läsa om din fynd ,finns det något som kan skada hundarna ! farmor o farfar!

  1. Det finns ju en del giftormar här, bl.a copperhead som vi sett flera gånger. De dödar inte en människa, men en liten hund kan dö av ett bett så det gäller att se upp.

   De ligger ju i dvala över vintern men med tanke på hur varmt det är väldigt länge här och knappt någon vinter alls så vet jag inte hur länge man kan känna sig säker! Men ni ska nog slippa se några när ni kommer i alla fall! 🙂

  1. Ja giftormar är ju inget vidare, bara man har koll på vad som är vad och är på hyfsat avstånd när man upptäcker dem så man hinner se om de är ofarliga eller inte så är det helt ok. Hellre ormar än spindlar! 🙂

 2. Hej,
  Googlade lite och hittade hit. Jättekul att läsa om er flytt! 🙂
  Jag har lite frågor är det ok med dig att jag mailar dig?

  Mvh

  Linn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s