Copperhead

Idag hade vi en spännande promenad, jag och hundarna. Vi gick en trail vid Lake Brandt, och hade gått nästan hela rundan när Java plötsligt började skälla. När hon har just det skallet vet jag att hon hittat något som hon tycker är läskigt men ändå såpass intressant att hon inte vill springa därifrån. Det jag först kom att tänka på var att det var en orm, och det var bara att hoppas på att det skulle vara en ofarlig svart en i så fall.

Hon stod en fyra, fem meter in i skogen bredvid stigen, och vägrade att gå därifrån hur mycket jag än ropade på henne. Naturligtvis hade jag inte stövlar på mig heller så det kändes rätt otrevligt att gå genom det höga gräset för att komma fram till henne. Vid det laget var jag säker på att det var en orm eftersom hon stirrade ner på marken precis framför sig. Och mycket riktigt, där låg en rejäl orm. Tyvärr ingen svart, utan en copperhead! Den största jag sett sen vi kom hit, hoprullad och med huvudet uppsträckt och beredd på att hugga om Java skulle komma en enda centimeter närmare.

Tur i oturen att det var jag som var där och inte Björn, det vete sjutton om han hade pallat att gå fram och ta bort Java därifrån. Dessutom tur i oturen att jag just denna dag hade tagit med mig kameran, och dessutom med ”stora” objektivet så att jag kunde ta kort på hyfsat avstånd. För naturligtvis var jag tvungen att ta kort på besten, jag har letat efter ormar att ta kort på både länge och väl så det här tillfället ville jag inte gå miste om! Dock hade jag ju som sagt inga stövlar på mig, och med två nyfikna hundar med mig var det inte läge för något finlir. Ett snabbt kort fick det bli, sen småsprang vi därifrån. Men jag tror man ser ganska bra hur den ser ut, i mitten nånstans kan man se det lyftade huvudet.

5 reaktioner på ”Copperhead

 1. Det är otroligt häftiga varelser speciellt på bild eller bakom glas, men att träffa på dom på så nära håll då är man inte sååååå stöddig. Det ger en riktig adrenalinkick……….och förstår att ni skyndade bort. hi hi:-) Ser att det är lite behagligare temperatur för lånpromenader med hundarna hos er nu, det lär dom små ludna godingar gilla förståss…..
  Trevlig helg till dej och de dina.

  1. Ja och när man dessutom vet att de är giftiga och faktiskt kan döda hundar så står man inte gärna kvar för länge!

   Nu är vädret verkligen helt perfekt. 20-25 grader och sol nästan varenda dag (förutom just idag när det faktiskt regnar). Helt underbart att gå ute i skogen, men du har rätt i att diverse andra djurarter gillar det lika mycket. Det gäller att ha ögonen med sig. Dit ni ska flytta får ni väl se upp med alligatorer och andra trevligheter också antar jag! 🙂

 2. Åh vilken fin… och läskig när man inte har stövlar och dessutom hund. Lottas Leica var ju helt besatt av ormar förut, det var skitläskigt att gå ut då tyckte jag för hon blev helt blockerad och tyckte bara att det var ÄNNU intressantare när man desperat lockade och ropade. 😕
  Men fin var den!

  1. Java är lite sån som Leica, hon kan inte riktigt slita sig från ormen även om hon tycker den är läskig. Så hon står och skäller och hoppar på stället och är alldeles till sig, jag är livrädd att hon till slut ska gå ända fram till den. 😕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s