Indian summer

27 grader varmt idag. 27! Känns helt overkligt att se alla röda och gula löv på träden och samtidigt gå runt i t-shirt och shorts och svettas. Jag tog en tur på en halvtimme med hundarna på eftermiddagen när det var som allra varmast och när vi kom tillbaka var de helt slut, de tyckte att förmiddagspromenaden med sina 17 grader var betydligt behagligare tror jag! 🙂

I Sverige kallar vi ju såna här varma dagar på hösten för brittsommar, efter Britt som har namnsdag i september. Här kallas de istället för indian summer, indiansommar. Nån som vet varför? Det engelska ordet indian kan ju betyda både indian och indier (eftersom det ju rådde en viss förvirring var Columbus hade hamnat nånstans och han således döpte lokalbefolkningen till indians = indier), även om man brukar kalla indianer för native Americans. Men uttrycket ”indian summer” ska ju i alla fall betyda indiansommar, och inte indisk sommar, men varför det heter just så vet jag inte. Om någon vet får ni gärna kommentera och berätta!

Bäst att passa på och njuta av det fina vädret i alla fall. Just nu härjar orkanen Sandy i Bahamas och håller på att dra sig uppåt Florida. Den ska inte komma hit är det sagt, men tydligen ska det ändå bli ganska så blåsigt även här i helgen. Hittills har vi faktiskt inte varit med om en enda orkan sen vi kom hit, och det är vi ju naturligtvis tacksamma för. Samtidigt hade det varit lite mäktigt att få uppleva en, åtminstone en liten en, om vi är inomhus, och inget allvarligt händer… 🙂 Men det är väl bäst att inte önska för mycket, risken är att man får mer än man bett om!

5 reaktioner på ”Indian summer

    1. Jag inser att jag blivit lite väderfixerad sen vi flyttade hit, det har blivit ett och annat blogginlägg om vädret… 🙂 Men efter att ha frusit i 43 år så blir man lätt lyrisk när det bara är soligt och varmt varenda dag! Jag hörde att det snöade i Göteborg igår, och i Lysekil haglade det. Det blir tufft att flytta hem igen…

  1. Jag förstår att det måste kännas konstigt med 27 C i slutet av oktober, här i Umeå var det -15 imorse…
    /Jonas

    1. -15 😯 Jag hörde att det var -6 i Landvetter i helgen och det tyckte jag var illa nog. Jag vet att jag kommer att sakna snön i vinter, men inte kylan!

      Hoppas ni kommer iväg till Charlotte, förresten! Jag var där förra helgen och det är en väldigt mysig stad, hade inte haft något emot att bo där själv… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s