Pumpasäsong på Starbucks :)

Mera bakverk, även om det inte är jag själv som står för bakningen. Om ni inte testat det än så kommer ett tips här:

Pumpkin cheesecake, med valnötter på toppen, hur gott som helst! De har även pumpkin bread, som nog till och med är ännu bättre, saftigt och gott även om det mest smakar kanel 🙂 Överhuvudtaget så smakar väl inte pumpa så mycket, jag tycker att det mesta man bakar med pumpa smakar just kanel. Men det blir ju saftigt och gott!

 

7 reaktioner på ”Pumpasäsong på Starbucks :)

 1. Jag åt en underbar pumpa-cheesecake med pepparkaksbotten (istället för grahamskex) häromveckan. Funderar på att försöka återskapa härligheten och ta med när vi åker och firar Thanksgiving med tjocka släkten. Har hittat ett recept där man gör den marmorerad med pumpa i halva mixen och vanlig cheesecake i andra hälften och sen lägga den i lager och röra en gång.

  Nej, iofs har kanske inte pumpa sådär jättemycket egen smak men jag tycker ändå den är väldigt distinkt och älskar allt som har pumpa i sig – pumpasoppa, pumpapaj, pumpabröd, pumpkin spice latte, bl.a. Julkryddorna gör det bara bättre 🙂 Pumpor är något av det bästa med hela hösten!

 2. Åh, dela gärna med dig av recepten (om du lyckas återskapa den med pepparkaksbotten), det lät supergott båda två!

  Jag har inte vågat mig på pumpkin spice latte än, men jag kanske borde göra det. Pumpasoppa och pumpapaj har jag ätit nån gång, och det var lite ”jaha” tyckte jag faktiskt. Men pumpabrödet jag åt på Starbucks var så himla gott… Håller med om pumporna annars, de är ju fina att ha i trädgården också! 🙂

 3. Jag rapporterar om cheesecaken – har inte testat än så vet inte hur resultatet kommer bli. Det är iallafall det här receptet jag tänkte testa: http://allrecipes.com/recipe/marbled-pumpkin-cheesecake/

  Vad gäller pumpasoppan så beror det ju mycket på receptet. Jag steker en lök genomskinlig och river färsk ingefära med den, kryddar med hot madras curry och thai red curry, fyller på med en och en halv liten pajpumpa eller en mindre butternut squash samt 2 1/2 cups kycklingbuljong. Kokar 20 minuter eller tills pumpan är mjuk och kör alltihop i smoothemixern. Jättegott och värmande och mysigt! Blir typ 3 portioner.

  Pumpkin spice latte är gott fast väldigt sött. Det bästa är om man kan få dom att blanda den med en vanlig latte – eller ta pumpakryddan på den vanliga latten 🙂

 4. It is really acceptable time to create a several strategies money for hard times and it’s also time to be at liberty. I have find out this specific post and if I’ll I have to inform you many attention-grabbing items as well as suggestions. You may write up coming posts mentioning the next few paragraphs. I actually want to get more info reasons them!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s