Det värsta är över

Stormen håller fortfarande på, men nu börjar den avta så sakteliga. Fruktansvärd bilder från New York där Manhattan, Brooklyn, Queens står i brand, och skador för miljarder längs med kusten… 16 döda hittills, mer än 7 miljoner människor är utan ström.

Här har vi dock klarat oss hur bra som helst. Det blåser och är kallt (endast 6 grader *huttrar*), men inte annorlunda än en ”vanlig” höststorm egentligen. Björn var lite osäker på om han skulle kunna åka till jobbet, men efter att vi kollat på vädret på nyheterna så åkte han. Han ringde när han kom fram, det var inga problem på vägarna mer än på ett ställe där ett träd blåst ner. Som tur var precis vid brandstationen så det var redan folk ute och röjde.

Det har kommit några regndroppar och mer är att vänta, men det är inte längre någon risk för snö. Däremot har det kommit en hel del snö uppe i bergen i North Carolina. Boone hade fått 30 cm sa de på nyheterna i morse och mer ska komma under dagen. I en annan stad, kommer inte ihåg vad den hette, har någon driftig resort-ägare kört igång snökanonerna och börjat fixa till skidbackarna och skulle öppna dem rekordtidigt!

Igår kväll fick vi sms från Max busschaufför. Han ingår i en räddningsstyrka som ska åka till Connecticut och hjälpa de drabbade där, och tog sig tid att sms’a alla på hans rutt och tala om att det blir en vikarie som kör bussen idag. Jag har sagt det förut och säger det igen – han är bäst! Och plötsligt kände man allvaret ännu mer när sms’et kom, det blev på något sätt verkligare än att bara höra om det på tv. Frågan är om det går att gå ut i skogen med hundarna idag, eller om jag ska hålla mig till vägarna. Jag tror inte att det är någon fara, men avvaktar lite till.

4 reaktioner på ”Det värsta är över

    1. Ja, jag tog det väldigt försiktigt. Jag såg ett träd som ramlat omkull, för övrigt var det som vanligt. Det blåser fortfarande men inte särskilt mycket, så vi klarade oss väldigt bra. Men det är inga roliga bilder de visar på tv från de delar som drabbats värst…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s