Förargelseväckande beteende?

I lördags var vi hemma hos goda vänner och åt middag. Vilket hus de hade! Helt fantastiskt. Alldeles nybyggt vilket förstås bidrar, och med jättesnygga färg- och materialval. Ett skafferi man kunde gå vilse i och ett enormt kök som var tämligen nära mitt drömkök. Rejäl köksö som man kan sitta vid, en ”breakfast area” där man har matbordet och ett keeping room med öppen spis där man kan sitta och hålla den som lagar mat sällskap. En kul detalj var något jag inte sett förut – vid spisen var en kran som var ledad på mitten så att man kunde fälla ihop den in mot väggen. Det var en s.k pot-filler – en vattenkran så att man kan hälla vatten i kastrullen när den står på spisen så man slipper bära den tunga kastrullen från diskhon. Smart!

Innan vi skulle åka iväg var det lätt kaos. Barnen hade diverse aktiviteter för sig så de skulle vara hemma själva på kvällen. De fick löfte om att beställa hem pizza mot att de själva skulle leta reda på en rabattkupong från Attractions-boken vi köpt (ungefär som Idrottsrabatten i Sverige, massor med rabattkuponger på allt möjligt). De hittade en kupong på halva priset på Domino’s, Björn frågade om den gällde även för hemkörning vilket de sa att den gjorde, och allt var frid och fröjd. Fram till 10 minuter innan vi skulle åka. Då upptäckte Björn att det stod NO DELIVERY (gäller ej för hemkörning) med stora bokstäver på kupongen. Suck! Alltså fick först Björn, och sen jag, sätta sig och leta reda på andra kuponger (nej vi är inte snåla, bara ekonomiska!) på Papa John’s istället och beställa därifrån (40% rabatt på varje pizza, yey!)

Under tiden ryckte Björn åt sig en skjorta och ett par byxor i panik och slängde på sig. Vi hade extra bråttom eftersom vi även var tvungna att hämta Björns skjortor, som varit inlämnade på tvätt, innan de stängde. In i bilen och iväg. Då upptäckte Björn att den skjorta och de byxor han fått tag i var allt annat än rena, stora fläckar här och var (vete tusan vad han haft för sig). Dessutom hade ingen av oss hunnit borsta tänderna innan vi stack, och vi kände oss allmänt ofräscha. När det var en minut kvar innan tvätteriet stängde svängde vi in på parkeringen på två hjul och hoppade in och hämtade skjortorna. Det ligger precis vid Food Lion (mataffär), så då passade vi på att köpa tandborste och tandkräm också eftersom vi ändå var där. Jag vet inte varför, men jag känner alltid att jag måste borsta tänderna innan jag ska iväg nånstans!

Nåväl, vi stod kvar på parkeringen utanför mataffären och under tiden som Björn stod utanför bilen och bytte skjorta (himla käckt att vi hann hämta de rena skjortorna) så satt jag inne i bilen och började borsta tänderna. Råkade titta upp, och såg hur en gammal Chevrolet innehållande ett äldre par krypkörde förbi oss. Tanten tryckte sig bakåt i sätet och stirrade med runda ögon på mig, och på Björn som stod med bar överkropp och krängde på sig den nya skjortan. Farbrorn, som var den som körde, kramade ratten hårt och böjde sig fram och stirrade sådär som folk gör när de kör förbi en bilolycka längs vägen. Det var garanterat första gången de såg någon borsta tänderna samt byta kläder på Food Lion’s parkering, man kanske inte gör sånt offentligt här i amerikat 🙂

Vi såg inte ett enda blåljus bakom oss när vi körde vidare i alla fall, så polis var förmodligen inte tillkallad. Tyvärr hade vi glömt att ta reda på adressen dit vi skulle och Björns vanliga ”äsch vi kör lite på känn, jag hittar nog när vi närmar oss” funkade inte så bra så vi fick ringa ett par gånger på vägen innan vi äntligen kom fram, något *host* försenade.  Resten av kvällen var väldigt trevlig, i alla fall! 🙂

2 reaktioner på ”Förargelseväckande beteende?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s