Lucia

Här i USA firar man ju inte Lucia, så den 13 december var en helt vanlig dag i skolan för barnen. Men på fredagen, dan efter, hade Volvo sitt traditionsenliga luciafirande för de svenskar (och andra intresserade för den delen!) som bor här.

Jag var osäker på om barnen ville gå dit, de är ju såpass stora nu att de själva inte är intresserade av att gå med i tåget och eftersom Björn ändå var i Sverige kände jag att det inte spelade så stor roll för min del om vi gick eller inte. Men när Tess kom hem från skolan sa hon att hon jättegärna ville gå, en av hennes skolkompisar skulle dit så då blev det ju mer lockande för henne att gå dit också! Kompisen är amerikan, men hennes pappa jobbar på Volvo och de har varit expats i Göteborg för några år sen så de ville återuppliva minnena av svenskt luciafirande.

Jag har tyvärr inga bilder från luciatåget, jag hade bara med mig telefonen att ta kort med och mörkerbilder blir verkligen inte bra… Men det var riktigt mysigt där, barnen sjöng vackert och efteråt var det fika med lussekatter, pepparkakor och glögg. Kändes riktigt nostalgiskt! 🙂 Bäst av allt – de hade lottförsäljning och vi var ju tvungna att prova lyckan förstås. Och se på sjutton, vi vann!

IMG_2346

Ett paket med Ikeas Ballerinakakor, ett annat kakpaket med äpplefyllning samt en ALADDINASK! Mums! Det går faktiskt att köpa Aladdin här, i en affär som heter Jerusalems Market som ligger i High Point. Jag har själv inte varit där ännu, men en av svenskarna här har tipsat om den. Affären startades för att kunna erbjuda Greensboro-borna varor från Mellanöstern, men uppenbarligen har sortimentet utökats med delikatesser även från andra länder! Förutom Marabou-produkter kan man även köpa bland annat Önos saft, glögg och sirap. Den amerikanska motsvarigheten till vår sirap, molasses, har en rätt skum smak och är inte alls lika god som den svenska. Man kan inte använda den som ersättning för vår sirap eftersom det är så olika smak så det är ju kanonbra att det går att köpa ”riktig” sirap även här. Enda smolket i glädjebägaren är priserna – jag vet inte om allt är jättedyrt men åtminstone Aladdinaskarna är hutlöst dyra. 30 dollar för en ask, alltså över 200 kronor! Inte ens en chokladälskare som jag är beredd att betala så mycket, så därför var det extra kul att vinna en ask! 🙂

 

4 reaktioner på ”Lucia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s