Juleljus i trädgården

Direkt efter att Thanksgiving var över gick proppen ur vad gäller julpyntning, över en natt var det plötsligt juleljus i var och varannan trädgård. Jag tycker det är jättemysigt, och trots att det vissa dagar fortfarande är runt 20 grader varmt här och således ingen snö så känner man ändå lite julstämning när man går runt och tittar. Även vi har förstås bidragit, på Black Friday åkte vi till Lowe’s och shoppade lite nya grejer eftersom vi ju har Sverige-elkontakter på våra gamla ljusslingor. Det blev två renar och några ”polkagriskäppar”, och nu ser det så här fint ut i vår trädgård:

IMG_3424

 

Vilket ju förstås är löjligt lite när man jämför med de flesta andra här, men vi kan ju inte köpa hur mycket som helst redan första året vi bor här! Vi får väl bygga på med mer och mer för varje år helt enkelt. Jag skulle till exempel gärna vilja ha ljusslingor längs med taknocken som våra grannar har:

IMG_3408

 

Eller vad sägs om detta huset som ligger lite längre neråt gatan här:

S1760008

 

Det är mycket vanligare här än i Sverige att man har olika slags figurer i trädgården förutom vanliga ljusslingor. Vi köpte ju som sagt renar och ”polkagrisar”, renarna är jättejättevanliga runtikring här upptäckte vi ganska snart (och de var hyfsat billiga också vilket kan ha varit en bidragande orsak 🙂 ). Många har en krubba:

IMG_3414

 

Det finns också gott om enorma uppblåsbara tomtar, snögubbar och annat som kan vara flera meter höga, tyvärr har jag ingen bild på någon än men jag ska försöka ta en bild snart.

Men så finns det ju de som går några steg längre… Blev tipsad om ett hus här i Summerfield som har en julbelysning som är lite utöver det vanliga. Pappan i familjen ägnar runt två veckor till att få upp allting, och har bland annat kranar till hjälp för att kunna få dit de högsta och tyngsta grejerna. Vad sägs om detta, skulle ni vilja bo grannar med denna familj? 🙂

Musiken ni hör kommer från radion. På en skylt i trädgården står det vilken radiokanal man ska ratta in, och de har alltså fixat så att ljusen blinkar i takt med musiken. Only in USA! 🙂

7 reaktioner på ”Juleljus i trädgården

 1. Oj! sa Roland när han såg er julpyntning. Sedan blev det oj, oj vid nästa bild oj, oj, oj. Vid sista bilden räckte inte ”ojen” till, när vi dessutom hittade ljudknappen blev det gapskratt!
  Nej bo granne… det skulle bli värre än när vi bodde vid Borås alla krogar.

  1. Haha, ja visst är det helt hysteriskt! 🙂 Jag och barnen satt nog i 15-20 minuter i bilen utanför det sista huset och bara gapade. Ryktet säger att familjen som bor mittemot har 10 barn, jag undrar hur nöjda de är med att bo just där… :mrgreen: Jag vet visserligen inte hur länge de har igång ”showen” på kvällarna, men även om det bara är ett par timmar så kan det nog vara tillräckligt enerverande när det är läggdags för de yngsta barnen. Men för oss som kunde åka dit och titta en stund och sen åka hem igen var det verkligen en upplevelse!

 2. Den andra bilden, där taknockarna har ljusslingor var fint, och er trädgård också. Jag gillar polkagriskäpparna speciellt. Annars var det lite lätt för mycket tycker jag. 😆
  Kram på er allihop, och God Jul om vi inte hörs innan!

 3. Åh herregud. Mitt miljömedvetna jag gråter när jag ser det.
  Polkagriskäpparna var söta!

  Men det längst ner … alltså… Man kan ju få epilepsianfall för mindre!!
  Stackars, stackars de grannarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s