Santa Claus is coming to Lennox Woods!

I tisdags kom tomten hit till våra kvarter! Här har man en tradition (nåja, i år var andra året men en gång är ingen gång och två gånger är en tradition säger man ju!) att tomten kör ett varv genom hela området och kastar ut godis till alla barn. Dessutom tänder alla grannar ljus längs med tomtgränsen så att det går som en enda lång ljusslinga runt hela Lennox Woods. Helt fantastiskt stämningsfullt och vackert!

Björn passade ju på att åka till Indien såhär innan jul, så jag och barnen fick fixa med ljusen själva. Det låter kanske inte så jobbigt, men tänk er områdets största tomtgräns (kombination av stor tomt + hörntomt = lååång tomtgräns, drygt 80 meter för att vara  (ganska) exakt) och 80 stycken små vita papperspåsar som ska fyllas med en näve sand, sen ska ett värmeljus placeras i varje påse, påsarna placeras ut med en meters mellanrum och sedan ska allihop tändas. Vi hade att göra en stund! Ljusen och påsarna köptes in av Mrs C, som är den som kom på den här idén. Hon kommer från en stad i Ohio, och där gjorde de såhär varje jul så hon har tagit med sig den här traditionen hit. Sanden fick jag däremot köpa själv, 25 kg sandlådesand på Home Depot för det facila priset av 4 dollar.

Vi började placera ut påsarna en dryg halvtimme innan det skulle starta. Anledningen till att ljusen låg i påsar var förstås att de inte skulle blåsas ut så lätt, som tur var blåste det inte så mycket den dan så bara man öste i en rejäl näve sand i varje påse så stod den stadigt utan att blåsa omkull så att ljusen tände eld på hela påsen, det hade ju varit en syn! Egentligen skulle vi haft tomteparaden redan på söndagen (och jag höll på att stressa ihjäl mig för att köpa den förbaskade sanden i tid) men sen började det regna så vi fikc skjuta upp det hela. Nåväl, när det väl var dags att tända fick vi som tur var hjälp av våra närmsta grannar. De hade kanske 15 ljus att tända själva, så de ryckte ut när de såg den långa, långa raden som vi hade framför oss. Tack vare dem tog det bara en kvart att få fyr på allihop.

Till slut hade alla grannar tänt och åh, vad fint det var! Fick en klump i halsen, det är så otroligt stämningsfullt med levande ljus:

IMG_3432

IMG_3435

 

Till slut kom även tomten, i en brandbil med blinkande lyktor dagen till ära! Efter kom en bil med några glada ungdomar som slängde ut godis till alla som stod och tittade. Mysigt!

IMG_3442

4 reaktioner på ”Santa Claus is coming to Lennox Woods!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s