Vi hukar oss…

…och inväntar snöstormen… Ordningen är nu återställd, det fina sommarvädret vi hade i söndags är ett minne blott och det har ta mig tusan regnat mer eller mindre KONSTANT sen dess. Efter en väldigt torr höst med knappt en regndroppe på flera månader har det varit en ren fröjd att gå med hundarna i skogen – när vi kommit hem har de varit i princip lika torra och rena som när vi gick iväg. Så icke nu, så här såg stigen ut när vi simmade fram genom skogen i förmiddags:

IMG_2420

 

Hela dagen idag har de dessutom varnat på både radion och tv’n för snöovädret som tydligen är på väg hit. Det kan på sina ställen bli upp till 6 inches (15 centimeter) snö är det sagt, även om jag tvivlar på att det blir så mycket här. Snöandet ska börja vid 18-tiden, i skrivande stund är klockan strax efter 5 och regnet vräker fortfarande ner.

Redan på morgonen gick det ut meddelande från Guilford County Schools om att alla eftermiddagsaktiviteter (typ idrott, teater m.m) var inställda idag, eftersom de inte kunde garantera säkerheten när barnen skulle bussas hem sent på eftermiddagen. Här har man inte vinterdäck (det är ju bara några dagar per år som de skulle behövas) så när det är halt blir det livsfarligt att ge sig ut på vägarna. Dessutom är ju inte folk här så vana vid vintern så de vet helt enkelt inte riktigt hur man kör i  vinterväglag, så det hjälper inte om man själv är hyfsat duktig på halkkörning – man vet aldrig vem man möter på vägen. Bäst att hålla sig inne alltså! Det tråkiga är att just ikväll skulle ett helt gäng av oss ”svenska Greensboro-fruar” träffas hemma hos en och spela Bunco, dricka vin och äta ost och kex (inte nödvändigtvis i den ordningen), men det var vi tvungna att skjuta upp. Jag har egentligen ingen aning om vad Bunco är mer än att det är ett tärningsspel, jag får återkomma med en rapport nästa vecka när spelkvällen förhoppningsvis blivit av!

Det barnen hoppas mest på just nu är att det ska bli en ”snow day” imorgon 🙂 Den trogna läsaren kommer kanske ihåg att Tess hade en snow day i februari förra året. Det innebär alltså att skolan stänger eftersom skolbussarna inte får köra när det är snö på vägarna, och barnen får då en alldeles oplanerad men mycket välkommen ledig dag! Det enda tråkiga är att varje sådan dag förstås ska tas igen sen på en annan ledig dag. För Tess del blir det i så fall redan nu på tisdag, då hennes skola har en studiedag. När det skulle bli för Max vet vi inte ännu, det kan bli en dag på påsklovet eller någon lördag.

Björn har för säkerhets skull tagit med sig jobbdatorn hem idag, om det skulle bli så att han inte kan ta sig till jobbet imorgon. Det är nämligen inte bara skolorna som stänger, även arbetsplatserna kan stänga hela eller delar av dagen. Det man får göra är att se till att ha på tv’n, det kommer upp en remsa (ungefär som i Sverige när de visar ”viktigt meddelande till allmänheten”-information ifall det varit nån läcka från någon fabrik så att befolkningen ska hålla sig inomhus och liknande) där det står vilka skolor och vilka arbetsplatser som har stängt och hur länge. Fascinerande för en svensk att se vilket rabalder det kan bli och sen titta ut genom fönstret och se att det kanske ligger på sin höjd 1 centimeter snö på marken, men säkerheten framför allt är det som gäller här! Och som sagt – med enbart sommardäck på bilarna och oerfarna förare bakom ratten börjar jag mer och mer förstå varför…

7 reaktioner på ”Vi hukar oss…

 1. Håller tummarna för en snow day! Har ni nu bunkrat ordentligt inför snöstormen i North Carolina-stil? Stearinljus, batterier till ficklampan, chips, äpplen, korv, bröd, öl och vin?

  1. Jag är ju så värdelös på att förbereda mig på sånt här, har nog fortfarande inte vant mig vid att på bo ett ställe där man ska behöva tänka på sånt! En snabb inventering:
   doftljus *check*
   batterier men ingen ficklampa *check*
   chips *check*
   bananer *check*
   korv *check*
   bröd *check*
   öl och vin *check*

   Det verkar som om vi har ungefär vad vi behöver i alla fall! 😉

 2. Jo du, allt det där känner jag igen! ”Det har snöat en HALV TUM, gå inte ut!!!” brukar det heta här. 2010 hade vi första riktiga snön på åratal här i England, det var väl 3 dm ungefär. En morgon vaknade jag och det var runt minus 2 ute, soligt till tusen och helt otroligt vackert, så jag gick givetvis ut på en hundpromenad direkt. ”Du är ju inte klok!” sa min styvson. ”Inte kan man gå ut i sådant här hemskt väder!” Den veckan kom John inte till jobbet eftersom vägarna inte var skottade/sandade, och vi fick ingen post heller för brevbärarna kunde ju inte ge sig ut i ovädret inte.

  1. Haha, ja inte sjutton kan du väl gå ut på hundpromenad när det ligger SNÖ på marken! :mrgreen: Jag trodde inte att det var riktigt så hysteriskt i England dock! Java och Morris skulle bli väldigt, väldigt glada om det kom lite snö, de älskar det verkligen så för deras skull om inte annat hade det varit roligt om det kom lite som fick ligga kvar imorgon i alla fall… Fortfarande är det dock enbart regn som öser ner, och alldeles nyss kom en blixt och en åskknall mitt uppe i allt… 😕

 3. vi har snö och hade en besvärlig resa till Stockholm tisdag onsdag Idag flyger vi till Grand Canaria där finns sol och värme ! Roligt att du börjar känna igen årstiden !

 4. Hahaha, jag har kompisar i England och Skottland som är helt tagna på sängen nu när det snöat där. 😆 Fast det är som du säger läskigt att veta att folk inte vet hur man ska köra på halt underlag. Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s