Super bow… nej Bunco!

Igår var det äntligen dags för Matchen. Och då snackar vi inte amerikansk fotboll och Super Bowl, naturligtvis menar jag vår Bunco-kväll! Vi var 14 stycken svenskor som träffades hemma hos J och festade på vin (fast jag som körde fick nöja mig med bubbelvatten), kex, ost och annat småplock. Bland annat supergoda skivor av mozzarellaost rullad med parmaskinka, jag skulle lätt ha kunnat äta upp hela fatet med dem men var tyvärr tvungen att lägga band på mig och lämna ett par stycken åt de övriga. 😐 Måste ta reda på var hon köpt dem! 🙂

Vi hade en jättemysig kväll med en massa prat, förstås, och för min del var det även premiär vad gäller att spela Bunco. Det är ett tärningsspel som går ut på att samla så många som möjligt av samma valör. Man spelar minst 6 omgångar, första gången ska man ha så många 1:or som möjligt, andra omgången 2:or osv. Man har tre tärningar och får man rätt valör på alla tre får man Bunco. Man satsar 5 dollar var , den som får flest Bunco vinner 20 dollar, den som har flest förluster får tillbaka sin insats på 5 dollar och den som har flest vinster får resten av potten. Jag var länge aspirant på jumboplatsen men lyckades vinna ett antal gånger och hamnade nånstans i mitten och blev därmed utan vinst. Men kul var det!

IMG_2473

Annars handlar det mesta om Super Bowl här i USA just nu, på söndag är det dags för Baltimore Ravens att drabba samman med San Fransisco 49ers i New Orleans. En lite rolig detalj är att coacherna för respektive lag är bröder, kan inte vara lätt för deras föräldrar att veta vilket lag de ska heja på! 🙂

Jag inser nu på allvar hur otroligt rörigt allt var för oss för precis ett år sen (då hade vi ju bara varit här nån vecka och varken fått möbler, kabel-TV, Internet eller nånting), för jag har inget som helst minne av att det var något Super Bowl då. Jag antar att det var en match, men den har i så fall gått oss spårlöst förbi! 🙂 Nu förstår jag inte hur vi kunde missa det, för det är allt man pratar om just nu. Varje tv- och radioprogram och varje tidning har nånting att säga om saken.

Det varnas för att det kan bli brist på kycklingvingar (när man tittar på Super Bowl måste man äta kycklingvingar, det är bara att acceptera) och man tipsar om hur bästa upplägget är. Sitta hemma hos någon eller gå på pub/restaurang? Om man inte är en av de lyckliga som fått tag i biljetter och kan se det live förstås.

En av de största snackisarna är hur reklamfilmerna kommer att vara. Det kostar astronomiska summor att köpa reklamtid under Super Bowl, vi snackar 8 miljoner dollar för en 60-sekunder reklamfilm 😯 , och de som är villiga att hosta upp den summan spelar alltid in en speciell reklamfilm just för Super Bowl. De brukar vara lite speciella jämfört med ”vanliga” reklamfilmer, antingen att de har någon extra komisk knorr eller är kontroversiella på ena eller andra sättet. Ska bli kul att se!

En tatuerare som hejar på 49ers erbjuder en 49ers-logga för 49 dollar istället för 200 dollar som en liknande tatuering kostar i vanliga fall. Bilar målas i respektive lags färger och busslast efter busslast transporterar speedade fans till New Orleans. Och det slås vad. Om allt. Förutom all vanlig statistik som matchresultat och annat kan man satsa på något lite roligare. Ett litet urval:

 • Vilken av coacherna kommer att synas först i bild?
 • Hur många gånger kommer man att nämna namnet ”Harbaugh” under matchen (Harbaugh är tränarnas, tillika brödernas, efternamn)
 • Hur många gånger kommer man att käcka till sig och kalla matchen för “Harbaugh Bowl,” “Har Bowl” eller “Super Baugh” under matchens gång?
 • Hur länge kommer bröderna att skaka hand efter matchen?
 • Alicia Keys ska sjunga nationalsången, kommer hon att lägga till åtminstone ett ord till texten som egentligen inte ska vara med?

Vi kommer, om Björn orkar (och har lyckats komma hem 🙄 ) efter sin Japanresa, se matchen hemma hos goda vänner. Frågan är vilket lag man ska heja på bara? Det lutar nog åt 49ers för min del. Jag gillar inte korpar, de är lite läskiga…

4 reaktioner på ”Super bow… nej Bunco!

 1. Jag kommer på mig själv med att önska att jag vore där just nu, jag med! Jag rycks med! Jag vill vara med! Först ville jag fnysa lite typiskt svenskt åt alla galenskaper, slå vad om precis vilka småsaker som helst, måla bilar, och vadå ”måste” äta kycklingvingar, men så drogs mungiporna uppåt – det är ju hur kul som helst ju! Det må vara typiskt amerikanskt, men jag tror att de har hur roligt som helst!

  Kul att ni inte uppfattade att det var Super Bowl för ett år sen. Ni hade verkligen tankarna någon helt annan stans! Men var det inte lite strul i början, med lite av varje? För att inte tala om vilken kraftansträngning det måste vara, mentalt, att komma till ett nytt land och ta in allt, lära sig hur systemet fungerar, förstå och börja anpassa sig någorlunda … (Jag blir matt bara av att tänka tanken.)

  Och nu bor ni där och saker fungerar och ni vet vad som gäller och hur ni ska lösa eventuella problem och ni är inne i allt – nu kan ni hänge er åt amerikanska saker som presidentval, Super Bowl och allt vad det kan vara.

  Fy sjutton vad roligt det måste vara! 🙂

  Håll oss underrättade på ditt härliga, beskrivande och medryckande sätt!

  Kram!

  1. Åh tack, nu gjorde du min dag! Jag slickar i mig berömmet och ska tänka på det nästa gång jag tycker att allt jag skriver är totalt meningslöst och inte intresserar nån… 🙂

   Det är faktiskt väldigt kul med alla galenskaperna, det är ju en stor del av charmen med att prova på att bo i ett annat land. Ibland suckar man och tar sig för pannan men samtidigt vet man ju att de som flyttar till Sverige tänker precis likadant om oss, verkligen en väldigt nyttig erfarenhet! 🙂

 2. Det låter som vår melodifestivalhysteri. Hela våren skall vi stå ut med massa delfinaler. Dessutom skall stora finalen gå i Sverige. Varje dag skall vi stå ut med intervjuer och spekulationer i vart och vartannat tv program. Reklamen går ut på vad man skall äta till, det finns färdiga kassar att köpa så man har rätt ” mys” hemma så kvällen blir lyckad. Vi bojkottade och tittade på gamla filmer när barnen var små.

  1. Ja jösses, det har du rätt i! Och visst kan man väl slå vad om allt möjligt melodifestival-relaterat också, förutom vem som ska vinna? Jag tyckte det var hyfsat kul när det bara var en tävling åtminstone, men alla 731 delfinaler är bara för mycket att orka med. De färdiga matkassarna visste jag inte om, undrar om de tillkommit sen vi flyttade? Vi kan definitivt konstatera att det inte är mycket bättre i Sverige än här i alla fall! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s