Enligt säkra källor: våren är på väg!

Idag är det Groundhog Day och därmed äntligen dags för Phil, känd som Siarnas Siare och Den Klokaste av De Kloka, att göra sitt årliga framträdande! Ni kommer väl ihåg att murmeldjuret (murmeldjur heter groundhog på engelska, därav namnet Groundhog Day) Phil, som bor i staden med det helt omöjliga namnet Punxsutawney, lockas ut ur sin håla den 2:a februari varje år inför en publik av tusentals spänt väntande människor för att förutspå hur länge till vintern kommer att vara. I år var det snudd på publikrekord, runt 20,000 människor, eftersom 2:a februari lämpligt nog inföll på en lördag och folk var lediga. Spänningen är närmast olidlig, kommer han att se sin egen skugga eller ej?

Ceremonin övervakas av en samling herrar, kallade Inner Circle (den Inre Cirkeln) iklädda smoking och hög hatt. Ledaren för Inner Circle, Bill Deeley, är den som tolkar Phil’s reaktion. Ser Phil sin egen skugga kommer vintern att vara i sex veckor till, ser han den inte är våren att vänta inom kort.

I år såg han inte sin skugga, så nu vet vi med säkerhet: snart kommer våren! 😉

Vi kan väl tala tyst om att han förra året förutspådde att vintern skulle fortsätta ett tag till, och det sedan visade sig att perioden januari-juni var den varmaste sen 1895. Inte ens ett litet murmeldjur kan ju ha rätt varenda gång, i år har han säkert bättre koll på läget hoppas jag. Jag vill ha VÅÅÅR! 🙂

11 reaktioner på ”Enligt säkra källor: våren är på väg!

 1. Groundhog Day/Måndag hela veckan påminner mig alldeles för mycket om slutstadiet av min avhandling!

  Varje morgon gick jag upp, upprepade exakt samma rutiner, spelade samma musik, samma manchesterbyxor och polotröjor (det var skitväder hela tiden, var i Massachusetts – jag slängde dom kläderna när jag var klar), samma hundrundor, samma lunch, samma middag, samma skriva vidare på kvällen…och sen nästa dag började det om igen som om inget alls hade hänt dagen före 😉 Brrr…

  Men det vore ju väldigt bra om Phil hade rätt…

  1. Åh nej Annika, där slog du huvudet alldeles för exakt på spiken! Jag har inte gjort parallellen med filmen, men mitt liv ser ju exakt ut som du beskriver det. Fast jeans alt. shorts och t-shirt (här är åtminstone bra väder för det mesta!), och jag varierar hundrundorna för att inte bli galen. Annars är rutinerna exakt samma varje dag. Upp kl 6.46, fixa frukost och packa lunchlådor till barnen, ut med hundarna, skriva, ut med hundarna på långrunda, hem och äta lunch, skriva, fixa middag, ha dåligt samvete för att jag inte lyckats skriva mer. Sen börjar det om nästa dag. Hjälp! Säg att allt kommer att bli så bra, så bra bara avhandlingen är klar, please! 🙂

   1. Hm, jag lämnar det därhän om att ”allt blir bra” efter att avhandlingen är klar tillsvidare 😉 . Men i Groundhog Day så var det ju så att den där killen inte fick komma vidare förrän han hade utvecklats som människa och lärt sig att leva den där dagen han satt fast i på rätt sätt. Så du kan kanske se det här stadiet av ditt liv på samma sätt, dvs. det KÄNNS som att ingenting händer, men det gör det ändå. Och när man kommit till ett visst stadium så är det plötsligt dags att gå vidare 😀 Fast jag blir ändå fortfarande traumatiserad av den där filmen…

   2. Ja det var ett bra sätt att se det på och förmodligen alldeles sant, precis som i filmen. Även om det ibland känns som om man står still och trampar på samma fläck…

  1. Nu lönar det sig väl inte att klaga för er svenskar förstås, men faktum är att det varit j*kligt kallt här också ett tag. I fredags tvivlade jag ett tag på om jag skulle överleva långpromenaden med hundarna, -3 och om inte storm så näst intill. Brr! Men det klart, för nån vecka sen var det runt 20 och åska, så det är ju lite variation åtminstone! 🙂 Hoppas att Phil’s förmåga sträcker sig world wide, så att våren kommer till Sverige snart också! 🙂

   1. Verkligen! Men det kom någon långtidsprognos och då skulle hela februari vara pisskallt sades det. 😥 Jag kan ju dock inte vara så ogin att jag på riktigt önskar er kallt och sketet väder också, så jag hoppas att ni får varmt och skönt snart. 🙂

 2. Jag kanske sticker ut hakan lite väl långt nu men jag vill gärna ha snö och kallt i februari! Sen kan våren få komma – med besked!

 3. Jag kan hålla med dig Agneta, hellre att det är riktig vinter i februari än att det är regn, snålblåst och 2 plusgrader. Men det behöver ju inte vara -20 heller förstås… Men jag längtar väldigt mycket efter våren nu! Det är konstigt, trots att det inte varit så väldans många kalla dagar här under vintern, och en helt fantastisk höst, så känns det som om det aldrig ska bli varmt och skönt igen! Sommaren känns otroligt avlägsen, jag vill plocka fram shortsen nuuu! :mrgreen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s