Värme, fiolspelare och… minigris!

Idag kom våren! Jag anar att jag får äta upp de orden för än kan mycket hända i form av isregn och snow days, men den där goa ”nu är det vår”-värmen kom idag och det har varit en helt ljuvlig dag. Runt 15 grader, 20 i solen, och fåglarna har tagit i ända från tårna och kvittrat som besatta hela dan.

Vi hade bestämt träff med goda vänner i Bark Park (en hundrastgård i Greensboro), de har en liten dvärgschnauzer-tös så det passade bra att träffa dem där så att både hon och våra hundar kunde leka av sig ordentligt.

Det var massor av folk i rastgården med sina hundar, och det syntes på både människor och djur att det var vår i luften! Alla hundar sprang runt som galningar, och med jämna mellanrum ramlade de ihop i en hög och flämtade i den ovana värmen. Vi satt i varsin stol och bara njöt av solen, så underbart att känna att den faktiskt värmde efter en lång och råkall vinter.

Rätt vad det var hördes fiolmusik, det var en farbror med långt grått skägg som tagit med sig fiolen och bjöd på en gratiskonsert! Java strök öronen bakåt och kröp ihop lite när han kom emot henne och tyckte att det var rätt läskigt, men Morris däremot talade högt och tydligt om vad han (inte) tyckte om musiken :mrgreen:  Övriga hundar följde efter i en stor klunga när han gick omkring och spelade, det var lite Råttfångaren i Hammeln-känsla över det hela!

En stund senare hördes genomträngande skrik bortifrån grinden, och vi undrade vad sjutton det kunde vara för hund som lät på det viset och vad den stackarn råkat ut för, det lät ju precis som en gris. Och det var precis vad det var också – en liten minigris! Som tur var insåg ägaren att det inte var läge att gå in i den stora rastgården där nästan alla hundar var, det hade nog kunnat få mindre trevliga konsekvenser för den lilla grisen, så hon gick om kring och rastade den i den mindre rastgården bredvid istället. Vansinnigt söt var den!

Naturligtvis hade jag inte med mig kameran just idag av alla dagar, typiskt 😐

Imorgon ska det visst bli något varmare till och med, ska bli underbart att pyssla i trädgården lite grann. Förmodligen blir det gräsklippningspremiär till och med! Tänk att det nästan är lite kul att klippa gräset de där allra första gångerna varje vår! 🙂

En reaktion på ”Värme, fiolspelare och… minigris!

  1. Härligt det låter! Här skiner solen och vore det inte för att det är flera minusgrader och frisk nordostlig vind skulle det vara härligt vårväder och ett bra tillfälle att greja i trädgården. Längtar jättemycket efter det! Får stanna inne och skriva idag istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s